Pályázat

2021.02.14. 10:00

Írjon drámát a miskolci színháznak!

A fődíj 10 ezer euró. A nyertes mű bemutatóját 2023. augusztus 24-én mutatnák be.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Drámapályázatot írt ki a Miskolci Nemzeti Színház, a színház működésének bicentenáriuma alkalmából. Mint ismert, a mai Magyarország első állandó színtársulata 1823. augusztus 24-én kezdte meg a működését a városban, a Déryné utcában, a teátrum mai épületének szomszédságában. A méltó ünnep részeként mutatnák be a nyertes alkotást.

Műfaji és tematikus megkötés nélkül, belföldről és a határon túlról várják mindazokat az eredeti, magyar nyelvű, prózai vagy zenés színpadi műveket, amelyek még nem jelentek meg nyomtatásban vagy valamely digitális platformon, amelyeket nem mutattak be színpadon, nem nyertek díjat korábbi drámapályázatokon és előadási vagy közlési jogukkal más intézmény nem rendelkezik.

A színház rendezőiből és dramaturgjából álló zsűri egy 10 ezer eurós fődíjat ítél oda. A pályázatok beadási határideje: 2021. december 31.

A pályázatokat elektronikus küldeményként várják erre az e-mail-címre. Az eredményhirdetés jövőre, március 1-jén esedékes.

(A borítóképen a Miskolci Nemzeti Színház épülete)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában