Moziajánló

2021.02.08. 18:30

A helyi értéket mutatja a Miskolci Online Mozi

Mindenki számára lehetővé tette az ingyenes filmnézést a miskolci art mozitermeket működtető Cine-Mis Kft.

20200701 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Újraindul az arttér-találkozások a Vigadóban. képen: Vihula Mihajlo, zeneszerző, gitárművész

Fotó: Kozma István

A februártól élő kezdeményezés a társaság honlapján kínál tizennégy filmet, a folyamatosan bővülő választék ígéretével.

Bővülő kínálat

A Miskolc Online Mozi felületén olyan filmekkel találkozhatnak a nézők, amelyek a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Otthonunk Miskolc programjának keretében születtek. A program célja a helyi vagy helyi kötődésű alkotók munkáit elhozni a nagyközönségnek. A program filmjei miskolci tehetségeket, miskolci vagy borsodi történeteket mutatnak be – írja ajánlójában az új, ingyenes szolgáltatás kezdeményezője.

A néhány perces, a városi táj látványára fókuszáló etűdöktől az egészen komoly munkákig terjed az itt megnézhető filmek sora. Külön ajánljuk Kerényi László filmjeit, például a Vihula Mihajlo gitárművész, zeneszerző, zenetanár ukrán koncertútjáról szólót. A felvétel a 2005 óta Miskolcon élő művész és a vele utazott Gergely Péter Pál karmester vezette Cantus Agriensis és Cardinal Mindszenty Kórus útját örökítette meg.

(A borítóképen: Vihula Mihajlo a miskolci kulturális-művészeti programok népszerű szereplője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában