Tokaji Fesztiválkatlan

2020.07.09. 17:00

Rövid, de sokszínű lesz Fesztiválkatlan-szezon

A tervekhez képest korábban, július végén várja a vendégeket a Tokaj Fesztiválkatlan.

Erdős József

Fotó: Erdős József

A térség legnagyobb kulturális centruma, a Tokaji Fesztiválkatlan még a vírushelyzet előtt meghirdette programsorozatát, a jegyek pedig soha nem látott mértékben fogytak az eseményekre.

A tervezett közel harminc koncertet és színdarabot a pandémia miatt ugyan nem tudják megtartani, de augusztusban és szeptember elején több, nagy érdeklődésre számon tartott programra várják a vendégeket.

Fintor Gábor, a tokaji Kulturális Központ és a Fesztiválkatlan vezetője elmondta, az újratervezést követően vannak események, amelyet az eredeti időpontban megtartanak, de több produkciónak új időpontot kellett keresni. Erről tájékoztatják a nézőket.

Gazdag programsorozat

„Vannak olyan előadásaink, amelyek nem változtak az elmúlt hónapokban tapasztalat helyzet után sem. Július utolsó napján a nagyszínpadon lesz látható a közkívánatra már évek óta visszatérő L’art pour’ L’art társulat, akik az Embert a falvédőről című előadást hozzák el Tokajba. Augusztus 14-én pedig Bereczki Zoltán koncertjével indul egy olyan sorozat, amiben egyebek mellett az Illúzió Mesterei showt, Orvos-Tóth Noémi előadását és Varnus Xavér koncertjét is élvezhetik nézőink” – emelte ki az intézményvezető, aki hozzátette, az eredeti időponthoz képest de még idén megtartják Rúzsa Magdi koncertjét és Hadházi László önálló estjét is. Utóbbi a Fesztiválkatlan évadzáró nagyszínpadi programja lesz szeptember 19-én. A kiemelt, nagy érdeklődéssel várt koncerteket pedig, mint Ákos vagy éppen a JAZZ+Az fellépése csak a következő szezon kínálatába kerül be.

Szorosan a fesztivállal

A huszonkilencedik évébe lépő Zempléni Fesztivállal eddig is szoros volt az együttműködés, az idén a korábbiakhoz képest jóval több programnak ad Tokaj. Közös szervezésben valósul meg az István, a király rockopera koncertváltozata olyan sztárokkal, mint Feke Pál, Dolhai Attila vagy Szomor György. De Mácsai Pál Örkény -estje, a Boeing, boeing című bohózat, valamint Tompos Kátya és Takács Nikolas koncertje is az együttműködés keretében lesz látható a Tokaji Fesztiválkatlanan.

Fintor Gábor azt mondja, azt tapasztalják, hogy az embereknek hiányzik a kultúra és továbbra szépen fogynak a jegyek a különböző előadásokra, komoly- és könnyűzenei koncertekre. A már megvásárolt jegyek természetesen automatikusan érvényesek az új időpontokra is, a nézőknek ezzel teendője nincs.

Akinek pedig ez nem megfelelő, akkor utalvány formában vásárolhatja le jegyének árát Fesztiválkatlanos eseményre jövő év augusztus végéig, vagy kérheti a jegy árának visszatérítését is.

(A borítóképen: Fesztiválkatlan esti kivilágításban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában