Képzőművészet

2020.04.04. 15:00

„A művészet komoly dolog”, és más videók

„A művészet valójában az emberi bánásmód kérdése” – az önmagában is irányt mutató mondatrészt abból a szövegből idézzük, amelyet feLugossy László képzőművész olvasott fel alkotótársa, a Miskolcon élő Lenkey-Tóth Péter szentendrei, Vajda Lajos Stúdió-beli kiállításának megnyitóján.

Forrás: ÉM

Fotó:

Most, amikor a járvány miatti bezártság okán is megnőtt az igény az interneten elérhető tartalmak iránt, és egyébként is jó szívvel ajánlható a megnyitó videója, amelyet a Vajda Lajos Stúdió osztott meg a YouTube-on, saját csatornáján. „A művészet komoly dolog, mint ahogy az élet is az, de egy jó adag könnyedség szükségeltetik hozzájuk, hogy ez a komolyság önmagán túl átlényegüljön, és semmiképpen ne legyen nevetséges” – hogy álljon itt még egy idézet ebből a beszédből.

Érdemes egyébként szétnézni az említett csatornán, amely a hőskortól napjainkig számos szemelvénnyel szolgál a hazai képzőművészeti élet meghatározó jelentőségű műhelyéből.

(A borítókép az előző kiállításán készült)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában