Színészportré

2019.12.03. 19:00

Új szerep: maszkmester

Czakó Julianna a Nem félünk a farkastól Honey-jaként érzi magát a legjobban ebben az évadban.

Hegyi Erika

Czakó Julianna. Izgalmasan indult az évada

Fotó: Éder Vera

A színművészek életében az is előfordul, hogy három hétig próbálnak egy darabot, amikor a rendező azt mondja, ez nem jó irány, és akkor tulajdonképpen elölről kell kezdeni az egészet. Többek között erről is mesélt lapunknak Czakó Julianna, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze.

Izgalmasan indult számára ez az évad, hiszen kislánya születése óta most már teljes erőbedobással vesz részt a színházi munkában. Két bemutatója volt már az évad első hónapjaiban, a Luxemburg grófja és a Nem félünk a farkastól, márciusban pedig a Francia rúdugrás vár rá. Sőt az idén „új szerepben” is kipróbálhatja magát, maszkmesterként.

Teljesen egyedül

– A Hegedűs a háztetőn című musicalben is szerepet vállaltam, csak ezúttal nem színészként. Maszkmesternek tanulok, ez az első gyakorlati munkám. Mindig is érdekelt a filmes maszkolás, és találtam egy nagyon szimpatikus iskolát Budapesten. Nyáron elvégeztem az alapképzést, ősszel pedig folytatódott a tanfolyam, amire nagy lelkesedéssel jelentkeztem. Számomra rendkívül izgalmas feladat, hogy a filmes maszkolást hogyan tudom érvényesíteni a színpadon. A maszkokat egyedül kellett kitalálnom és felépítenem, de a színészek és a táncosok nyitottak voltak mindenre. A fodrászok nagyon lelkesen segítenek, hogy az alatt a rövid idő alatt, ami az elő­adáson rendelkezésre áll, sikerüljön a legvadabb ötleteimet is megvalósítani. Ezért nagyon hálás vagyok. A maszk­jaim a darab rémálomkép-jelenetében láthatók, ami tulajdonképpen Tevje fantáziája – magyarázza a színművész.

Új irány

Megtudjuk, számára az évad nagy kedvence a Nem félünk a farkastól dráma.

– Valószínűleg azért szeretem annyira, mert nagyon jó próbafolyamat előzte meg a bemutatót. Új rendezővel találkoztunk, Székely Krisztával, aki egyfajta vérfrissítést jelentett a munkában. Nagyon szeretjük játszani a darabot mind a négyen. A végeredményben óriási szerepe van Krisztának. Három hétig próbáltuk a darabot, amikor azt mondta, ez nem lesz jó, teljesen más irány kell. Egy ilyen mondat a színésznek mindig torokszorító élmény. Azonban Kriszta nagyon ügyesen és okosan átsegített a nehézségeken. Persze minden szereplő találkozott valamilyen nehézséggel, akadállyal a próbafolyamat alatt, ami kizökkentette a komfortzónájából – adott ízelítőt a próbafolyamatból a színművész.

Hozzátette: természetesen a Luxemburg grófját is nagyon szereti, hiszen nagy színpadon operettet játszani mindig „kiváltságos élmény”. Ami pedig rá vár: tavasszal a Francia rúdugrás 18 éven felülieknek. Czakó Julianna fergeteges vígjátékot ígér a miskolci közönségnek, egy nagyon különleges és ínyenceknek való vígjátékot.

– Valami iszonyú jó dolog lesz – fogalmaz sokatmon­dóan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában