Miskolc

2019.12.08. 16:04

Megyénk idősei szavaltak a legszebben Ady-t

Öt megye nyugdíjas versmondói mutatták meg tehetségüket az Ady-emlékversenyen.

A költő halálának 100. évfordulója alkalmából Ady Endre Északkelet-magyarországi Regionális Vers­mondó Versenyt tartott a Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségének megyei szervezete és a Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesülettel közösen a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A rendezvényen öt megye – Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg – nyugdíjasszervezeteinek legjobb versmondói léptek fel.

Támogatják a művészetet

A találkozót a nyugdíjasszervezet részéről Teszárovics Miklós elnök nyitotta meg.

– A Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége elhivatott munkát végez a különböző művészetek iránt érdeklődő időskorúak tehetséggondozásában és a rendszeres megmérettetések lehetőségeinek megteremtésében – hangsúlyozta. – Nagy segítséget kapunk támogató partnereinktől, akik készséggel biztosítanak megfelelő helyszínt rendezvényeink lebonyolítására.

– A versmondók egyesülete nevében Káelné Kovács Rita elnök üdvözölte a megjelenteket. A versenyt pedig dr. Jacsó Pál elnökhelyettes moderálta, és a produkciókat nívós szakmai zsűri értékelte. Az utóbbi évek egyik legerősebb mezőnye alakult ki. A versválasztás a költő szinte teljes munkásságát lefedte, témában és a versek hangulatában egyaránt – tudtuk meg Teszárovics Miklóstól. DA

Elismertek

Adámi Ervin (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Péderi István (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Mező Levente (Hajdú-Bihar megye), Mező Leventéné (Hajdú-Bihar megye), Gáspár Imre (Gyöngyöshalász, Heves megye), Hanuszik Sándorné (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye). Különdíjasok: Bedőcs Lajosné (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Szarka Andrásné (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Szebenyi Lajosné (Borsod-Abaúj-Zemplén megye)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában