16. CineFest

2019.09.21. 13:00

CineFest: avasi kvaterka a filmről és a fesztiválról

Ezen a hétvégén is kitűnő filmeket és érdekes kiegészítő programokat kínál Miskolc filmfesztiválja.

Szaniszló Bálint

Inverse Everest

Egy héttel ezelőtt kezdődött, és szombaton a finiséhez ért a CineFest, amelynek vendégei már eddig is tapasztalhatták, hogy a rendezvény idén is több mint egy filmfesztivál. A filmünnep kísérőprogramjai eddig is nagy sikerrel zajlottak, de a hétvége is sok érdekességet kínál.

Extrém teljesítmények

Idén debütált a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál új programja, a CineFest Adventure, ami az outdoor sportok és filmek rajongóinak kínál igazi csemegéket, és az áprilisig tartó Miskolc Filmklub bevezető eseménye. A programsorozat szeptember 13–14-én a Szinva teraszon vette kezdetét telt házas vetítésekkel, ezen a hétvégén tegnap este az Uránia-teremben este 7 órától az Inverse Everest volt látható, amely arról a magyar Inverse Everest expedícióról szól, aminek tagjai 2016 augusztusában lejutottak a világ búvárfelszerelés nélkül elérhető legmélyebb pontjára, a 2080 méter mélyen fekvő Game Over terembe. Ezek után Magyarországon először láthatta a közönség nagy vásznon Elizabeth Chai Vasarhelyi és Jimmy Chin Oscar-díjas dokumentumfilmjét, a Free Solót.

A Weidlich-udvarban, az Apolló Moziban a Hely-Film-Történet pódiumbeszélgetések a 80 éves Lillafüredi Nemzeti Filmhétről szólnak ma. Muszatics Péter filmtörténész emlékezik meg az első magyar lillafüredi film­fesztiválról, majd másnap Tóth Arnold muzeológus oszt meg történeteket és érdekességeket a Weidlich-­udvarról. Hollywood lesz a fókuszában annak a beszélgetésnek, amelyet Bokor Balázs elnök folytat majd Szipál Péter filmes fotóművésszel ma este a Bortanyán. Szombaton újra várja a film és a bor szerelmeseit az Avasi Kvaterka délután 5 és éjfél között. Miről szól a kvaterka? Amiről csak akarják! Az avasi pincesoron ugyanis gondolatokat cserélhetnek moziról, filmről, sztárokról. A kvaterka helyszínei az Avas kapuja, a Avasi Bortanya, a Polgármester Pince és a Pinyó Pince lesznek.


Képek a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában