Kaszás Attila-díj

2019.06.26. 10:30

Harsányi Attilát is jelölték a díjra

Harsányi Attilát, Orosz Ákost és Király Attilát jelölték idén a Kaszás Attila-díjra.

Harsányi Attila

Fotó: Ádám János

Augusztus 30-án a Pesti Magyar Színházban az országos színházi évadnyitón derül ki, hogy ki nyeri az idei Kaszás Attila-díjat.

A hármak…

A szavazási eljárás utolsó fordulójába Harsányi Attila, a Miskolci Nemzeti Színház művésze, Orosz Ákos, a Vígszínház társulatának tagja, továbbá Király Attila, a tatabányai Jászai Mari Színház és a Szkéné Színház művésze jutott. Az elismerés odaítélésének egyik kritériumaként – a kiemelkedő mesterségbeli tudás és művészeti teljesítmény mellett – az adott társulatban vállalt tudatos közösségépítő magatartást jelölték meg az alapítók.

Az idén tizenkettedik alkalommal átadandó díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila színművész szellemi hagyatékának ápolását szolgálja. A fiatalon elhunyt színész mindig komoly szerepet vállalt azon társulatok közösséggé formálásában, ahol dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában