Kazincbarcika

2019.06.28. 18:30

Évfordulóra készülnek a Gyermekek Házában

A nyári programok mellett már a harmincadik születésnapra készülnek.

Tajthy Ákos

Fotó: Bujdos Tibor

Mozgalmas, színes, szép – ezekkel a szavakkal jellemezte a Gyermekek Háza–Kézművesház elmúlt időszakát Ursutzné Blága Krisztina egységvezető. A Barcika Art Kft. fenntartásában működő intézményegység idén is a hagyományos évösszegző kiállításával zárta az évadot, melyen a házban működő művészeti csoportok mutatkoztak be.

– A tárlaton nyolc alkotóközösség több mint száz munkája látható a Mezey István Művészeti Központ emeleti kiállítótermében. A válogatásnál a csoportok művészeti vezetői is segítségünkre voltak, hogy valóban az évadban készült legjobb alkotások legyenek kiállítva – mondta lapunknak Ursutzné Blága Krisztina, aki elárulta azt is, éves munkájuk során náluk is hangsúlyos szerepet kapott Kazincbarcika 65 éves fennállásának ünnepe.

A szeptemberben kezdődő új évadban az egység is ünnepel, a Gyermekek Háza–Kézművesház harmincéves lesz. A következő hetekben viszont még a nyári programokra koncentrálnak.

– Múlt héten hetven gyerkőc részvételével zajlott napközis kézművestáborunk, júliusban pedig bentlakásos tábort szervezünk. A Kolorfesztivál alatt Kreatív kuckónkban várjuk érdekes programokkal elsősorban a családokat, majd augusztus végén napközis táborral zárjuk a nyarat – zárta az egységvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában