Hahó, könyvtár(s)ak! vetélkedő

2019.06.04. 12:30

A meseolvasást népszerűsítették

A BerGer Szimat Szolgálat mesehősei elevenedtek meg a Hahó, könyvtár(s)ak! szóbeli döntőjén.

Bájer Máté

Jelenetet is előadtak a csapatok a Fürdők réme című könyvből

Fotó: Ádám János

A megyeszerte meghirdetett vetélkedőre harmadik és negyedik osztályos iskolások nevezését várták. Két írásbeli forduló során dőlt el, hogy a harminc jelentkezőből melyik tizenhat csapat vehet rész a döntőn. A zsűri elnöke az a Nyulász Péter volt, aki megalkotta a BerGer Szimat Szolgálat világát. A történetek központjában a kalandos rejtélyek és a nyomozószolgálat éles szimatú kutyadetektívjei állnak. A mese egyedi jellegzetessége, hogy a főszereplő gárda a kilenc magyar kutyafajtát jeleníti meg.

Főszerepben a kreativitás

Az első kör során egy-egy jelenetet kellett színre vinni a Fürdők réme című könyv oldalairól, amelyben a szemfüles ebek a fürdők bezárását akadályozzák meg. A gyerekek hol ötletes megoldásokkal, hol kreatív jelmezekkel tarkított produkcióinak hála megelevenedett a történet. A többi feladat is különböző könyvélményekhez kapcsolódott, sőt Nyulász Péter egy tematikus totóval is készült. A vetélkedőn legjobban szereplő hét csapat ingyenesen vehet részt júliusban a bogácsi olvasótáborban.

 

A díjazott helyezések végül a következőképpen alakultak: első lett a kazincbarcikai Vegyes Csapat, második a Varázslatos Csapat Szirmabesenyőből, harmadikként végzett a felsőzsolcai Olvasóbajnokok csapata, a negyedik helyet a Jómadarak szerezték meg, akik Ároktőről érkeztek; ötödik lett a miskolci Ütős Négyes csapat, a megosztott hatodik helyezést pedig a szintén miskolci Aranynebulók és a mezőnagymihályi „Aranyos” Pandák csípték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában