Fejlődés

2024.07.04. 08:00

Új burkolatot kapott Ózdon a Szövetkezeti utca

Összesen 421 méteren kapott új réteget az ózdi Szövetkezeti utca. A 25-ös főút és Móricz Zsigmond utca közötti szakaszt aszfaltozták le.

Boon.hu

Folyamatosan dolgozott az aszfaltterítő gép

Forrás: ozd.hu

Folyamatosan adagolta a meleg aszfaltot a teherautó a finisherbe az ózdi Szövetkezeti utcán. Már rossz állapotban volt az útburkolat, mély kátyúk tarkították. Az első szakaszban már megújult az utca egyik fele, most értek a szakemberek a 25-ös főút és Móricz Zsigmond utca közötti részhez – számolt be a munkáról az ozd.hu.

Két ütemben

A Szövetkezeti utca második felének aszfaltozása van folyamatban. Két ütemben tudtuk megcsinálni az utat, régóta panasz volt már a lakosok részéről a nem megfelelő állapotok miatt. Most végre teljes mértékben sikerült rendezni, így már ennek a körzetnek a főút melletti jobb oldala teljes mértékben új aszfaltos terület lett

 - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az önkormányzat egy TOP Pluszos pályázatnak köszönhetően közel 200 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el. 421 méteren 1293 négyzetméter kap új réteget. A szakasz felújításához több mint 130 tonna aszfaltot használnak fel.

Nagyon várták már

Nagyon várták a lakók ennek a programnak a befejezését itt a városon belül. Ugye elkezdtük az aszfaltozást szerte a városban. Ezt a programot én tudatosan azért tettem bele későbbre, mert így legalább ennek a térségnek az összes utcája, tehát a kisebb utcáktól kezdve mindegyik aszfaltos lett, olyanok is, melyekre a lakók nem számítottak. Most már ez a része is készen van, a Szövetkezeti utca teljes hosszában le lett aszfaltozva. Tehát nincs salakos utca ebben a részben

 - emelte ki Csutor László, területi képviselő.

A beruházásnak köszönhetően biztonságosabbá válik az utcában a közlekedés. Portálunk információja szerint a kivitelező cég szakemberei az Ady Endre úton folytatják a napokban a munkálatokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában