Anno

2024.07.07. 18:00

A Csárdáskirálynőt adták a Népkertben

Színházi előadásokról adott hírt hetven évvel ezelőtt az Észak-Magyarország. Kétféle előadásból választhatott a közönség.

Jelenet napjaink Csárdáskirálynő-előadásából Miskolcon: Béres Attila rendezte a világsikerű operettet, melyet: 2023-ban adta elő a Miskolci Nemzeti Színház. A képen Bordás Barbara színművész Szilvia szerepében

Fotó: Vajda János

„A Déryné színház július 2-től párhuzamos előadásokat tart. Amíg a színházban K. Iszajev és A. Galics „Nem magánügy” című vígjátékát adják elő, a népkerti szabadtéri színpadon július 2–3–4-én majd 9–10–11-én Kálmán Imre „Csárdáskirálynő” című operettjének nagy érdeklődést keltett előadásai folytatódnak” – írta 1954. július 2-án, azaz hetven évvel ezelőtt az Észak-Magyarország. 

A korabeli olvasók megtudhatták, hogy a népkerti szabadtéri színpad nagyobb teret és lehetőséget nyújtott mind az operett színpadi érvényesítésének, mind annak, hogy nagyobb számú közönség nézhesse végig kellemes környezetben az előadást.

 Színházi életünkben újszerű jelenség az, hogy Miskolc közönsége két különböző helyen élvezhet színházi előadást 

– írták.  
 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában