Választás 2024

2024.06.10. 18:00

Maradt a Fidesz-KDNP többség a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlésben

Bánné dr. Gál Boglárka, a vármegyei közgyűlés elnöke köszönetet mondott a szavazóknak, és ígéretet tett, hogy tovább folytatja a családbarát fejlesztéseket.

Boon.hu

Bánné dr. Gál Boglárka

Forrás: vármegyei közgyűlés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlésben a kiosztott mandátumok száma a választások után a következőképpen alakult: a 28 megválasztott tag közül 17 fő a Fidesz-KDNP színeiben, 5 fő a Mi Hazánk, 3 fő a DK, 2 fő Momentum, 1 fő az MSZP képviseletében lesz jelen a továbbiakban a közgyűlésben.

Bánné dr. Gál Boglárka, a vármegyei közgyűlés elnöke a következő gondolatokat fogalmazta meg a vasárnapi eredmények után:

A választás a demokrácia ünnepe. Köszönöm azoknak a választópolgároknak, akik részt vettek ezen az ünnepen itt Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is. Köszönöm a Fidesz-KDNP jelöltjeire leadott szavazatokat, legyen az polgármesterre, képviselőre, EP listára vagy a vármegyei listára leadott. Ez utóbbit külön köszönöm! A vármegyei közgyűlés következő elnökeként is folytatom, csapatunkkal folytatjuk a családbarát fejlesztéseket és a gazdaság további erősítését. Építsük közösen a jövőt, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye jövőjét!

Lássuk, hogy kik jutottak be a vármegyei közgyűlésbe: 

FIDESZ-KDNP: Bánné dr. Gál Boglárka, Szalai Szabolcs, Marton Péter, Szeles András, Tamás Barnabás, Váradi Lajos, Váraljai Zoltán, Kápolnai László, Szemán Ákos, Aros János, Budai Erszébet, Mike Martin, Taskó József, Bögre Lajos Ádám, Vaskó Ferenc, Tóth József, Szamosvölgyi Péter.

MSZP: Pap Zsolt

DK: Kulcsár Ildikó, Majoros László Ferenc, Csák Árpád

Mi Hazánk: Szajlai János, Pasztorniczky István, Csernikovicsné dr. Fiszter Zsuzsanna, Császár István, Miklós Árpád

Momentum: Kovács József, Hornyák Evelin 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában