Nagy segítség

2024.06.02. 18:20

Új autóval járnak a szerencsi polgárőrök (fotókkal)

A helyi egyesület örömmel vette át az új szolgálati járművet, amely a város közbiztonságának fenntartását növeli a jövőben.

Ujlaki Attila

Az új autó megkönnyíti a mindennapi munkát

Fotó: Vajda János

Vasárnap vehette át a Szerencsi Polgárőr Egyesület az új Nissan típusú szolgálati járművét dr. Koncz Zsófiától, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettesétől, a térség országgyűlési képviselőjétől, aki a helyi polgárőr egyesület tiszteletbeli tagja is egyben. A miniszterhelyettes örömét fejezte ki beszédében. Emlékeztetett: a helyi polgárőr szövetség sikeresen pályázott az új gépjárműre és a drónra, ami az illegális hulladéklerakók elleni küzdelemben hasznosítható. Tokár Csaba, a helyi polgárőr egyesület elnöke elmondta, hogy nagy segítség ez a számukra. Az eseményen elhangzott, hogy a polgárőrök a szabadidejüket áldozzák arra, hogy az állampolgárok biztonságban legyenek, így a szerepük kulcsfontosságú a hétköznapokban. 

Korábban jeleztük, hogy szükségünk lenne egy új gépkocsira, és képviselő asszony közbenjárására sikeresen megkaptuk ezt a korszerű járművet

 – mondta. Azt is elárulta, hogy a külterületek megközelítésében lesz nagy szerepe a gépjárműnek. „Mivel az itteni terepviszonyok nem voltak megfelelőek a korábbi járművünknek, így most egy olyan autóval végezhetjük a szolgálatokat, ami kifejezetten erre lesz jó” – hangsúlyozta. Arra is kitért, hogy nagyon sokat harcolnak az illegális hulladéklerakók és a fatolvajok ellen. „Nekünk nagyon jó az együttműködésünk a közrendvédelmi szervekkel és nap mint nap Szerencs város közbiztonságáért küzdünk” – tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában