Miskolci Sebész Találkozó

2024.06.01. 08:00

Konferencián találkoztak a sebészek Miskolctapolcán

A program során átadták a Dr. Kardos Géza Emlékérmet az egykori „Kútvölgyi” osztályvezető főorvosának.

Pap Gyula

Fotó: Pap Gyula

- Ez a találkozó különbözik egy picikét az egyéb kongresszusoktól, tudományos értekezletektől, hiszen itt nem egy téma körül zajlik a tudományos konferencia, hanem egy-egy Magyarországon meghatározó sebészeti munkacsoport képviselteti magát és mutatja be munkásságát – mondta el dr. Büdi László, a B.-A.-Z Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Mb. főigazgatója a rendezvény fővédnöke a kórház sebészeti osztálya, illetve a Miskolci Akadémiai Bizottság Sebészeti Szakmák és Anaesthesiológiai Munkabizottsága által rendezett „Miskolci Sebész Találkozó” alkalmával pénteken.

Egykori tanítványok

- Sokan voltunk tanítványai dr. Kardos Gézának, Miskolc díszpolgárának, aki osztályvezető főorvos volt sokáig, 85 éves koráig, és úgy gondoltuk, hogy megörökítjük az ő emlékét – idézte fel Prof. dr. Bende Sándor, a MAB Sebészeti Szakmák és Anaesthesiológiai Munkabizottság elnöke. A rendezvény a Dr. Kardos Géza Emlékelőadással kezdődött dr. med. habil István Gábor, az Észak-Budai Szent János Centrumkórház Sebészeti Osztályának osztályvezető főorvosa tolmácsolásában „A szike ragyogása rivaldafényben és a lemenő nap árnyékában” címmel, melyet a kórház munkatársainak továbbképző előadásai követtek. 

Fotó: Pap Gyula

A program során átadták a Dr.Kardos Géza Emlékérmet az egykori „Kútvölgyi” osztályvezető főorvosának.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában