Helyi közélet

2024.06.26. 13:00

Fejlesztés a város egyik legszebb részén

A kivitelező átvette a területet, rövidesen megkezdődik a munka az ózdi Csónakázó tó partján és környékén.

Marosréti Ervin

Mint arról már korábban is beszámoltunk a helyi önkormányzat pályázati forrásokat felhasználva fejlesztheti ezt a területet, most pedig már a részletek is napvilágot láttak.

 

A város egyik legszebb részén megépül a tavat körbe ölelő, szilárd burkolatú út, ami a Bolyki Főútról indul a park szélén elhalad a strand büfék előtt. Ugyancsak szerepel a tervekben a tónál egy hatalmas pihenő stég, új lépcsősor a Hableány szoborral és egy több mint tíz méter magas szökőkút.

A stadionban is

– Ezen kívül a stadion területén egy rekortán futópálya, extrém sportpálya, biciklis dimbes-dombos aszfaltpálya, mászófal, ügyességi játékok is várják a majd a jövőben a családokat – tette hozzá Janiczak Dávid, a település polgármestere. – A sportcsarnok felől aszfaltozzák a bekötőutat és plusz parkoló helyeket is kialakít a kivitelező.

Fotó: Marosréti Ervin

Janiczak Dávid kiemelte: ezzel a beruházással egy fél évszázados hátrányt kezdenek el ledolgozni, ami a tó környékét illeti. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában