Verseny

2024.06.22. 18:00

Matekból pengék az encsi diákok

Darts Matek országos döntőt rendeztek az abaúji városban 170 diák részvételével.

A győztes diákokkal

Forrás: encsi Zrinyi általános iskola

Az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola volt a házigazdája a hagyományteremtő céllal megrendezett I. Országos Darts Matek Verseny döntőjének. A megméretésen 17 tankerület (Balassagyarmati, Békéscsabai, Berettyóújfalui, Egri, Észak-Budapesti, Gyulai, Hatvani, Jászberényi, Karcagi, Kecskeméti, Kisvárdai, Külső-Pesti, Szegedi, Székesfehérvári, Szekszárdi, Szerencsi, Zalaegerszegi Tankerület) 170 diákja és egy egyházi iskola növendékei mérték össze tudásukat csapatversenyben, valamint több mint százan egyénileg is.

 

A jó hangulatú rendezvény elején Szabó Beáta igazgató köszöntötte a versenyző diákokat, felkészítő és kísérő pedagógusokat, tankerületi igazgatókat, a  meghívott vendégeket és Encs vezetőit.

Elmélet és gyakorlat

Az ünnepélyes megnyitón a Zrínyi-iskola tanulóinak, valamint a Térségi Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek és pedagógusainak színvonalas műsorát láthatták a vendégek. A csapatok három korcsoportban, három helyszínen elméleti, gyakorlati és gyorsasági feladatokat oldottak meg. A pihenő- és gyakorlótermekben a versengés mellett barátkozásra, kapcsolatépítésre, a felnőtteknek szakmai tanácskozásra is lehetőségük nyílt. 

 

A szabadidő még kellemesebb eltöltéséhez az udvaron felállított Darts-foci is hozzájárult. A verseny főszervezőinek, a Darts Matek Kft –nek, a Szerencsi Tankerületi Központnak és a Klebelsberg Központ támogatásának köszönhetően minden díjazott és résztvevő ajándékkal térhetett haza az abaúji kisvárosból. Az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola pedagógusai számára óriási öröm, hogy  5.-6. osztályos korcsoportban az intézmény tanulói első helyezést értek el. A csapat tagjai: Kiss Milán, Havasi Marcell, Takács Zétény és Lukács Lehel. Felkészítő tanáruk: Kiss Gábor matematika-informatika szakos pedagógus, igazgatóhelyettes. Kiss Milán 6. osztályos zrínyis diák  az egyéni fordulóban a „LegPengébb” I. helyezést szerezte meg.

Rangos vendégek

A rendezvényen részt vett Hajnal Gabriella, a  Klebelsberg Központ elnöke, Szabó Árpád, a Szerencsi Tankerületi Központ igazgatója, Szabó Mónika, a Térségi Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, a Nemzeti Pedagógus Kar országos elnökségi tagja, Székely „Penge” Pál Darts versenyző, 20 szoros magyar bajnok, a Darts program megalkotója, valamint dr. Bogdán Csaba, a Darts Matek Kft. ügyvezető igazgatója, a verseny megálmodója, főszervezője.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában