Helyi közélet

2024.03.21. 14:30

Kínai tanulmányok és ösztöndíj lehetőség a Miskolci Egyetemen

A „Kína vonzásában” elnevezésű program először a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon járt.

Boon.hu

Fotó: Vajda János

A Kínába szóló ösztöndíj-lehetőségekről és kapcsolatokról tart tájékoztatókat a Miskolci Egyetemen a Konfuciusz Intézet. A „Kína vonzásában” elnevezésű program először a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon járt, ahol a Nemzetközi tanulmányok mesterszak kínálatában Kína és az ázsiai régió is szerepel - írja a Miskolci Egyetem honlapja. 

Eligazítást nyújtanak

Arra is rámutatnak: a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon a Nemzetközi tanulmányok eligazítást nyújtanak a nemzetközi politikai és gazdasági viszonyok és trendek, a nemzetközi diplomácia és a globalizálódó nemzetközi rendszerben. A képzés különleges specializációi között szerepel a Kína és a dél-kelet- és közép-ázsiai régió (China and the South-East and Central Asian region), amelynek oktatásába a Konfuciusz Intézet is bekapcsolódik. 

A mesterképzésben új elemként megjelent specializációhoz kapcsolódott a közösen rendezett tájékoztató, amelyen az Intézet tevékenységeiről, a kínai kapcsolatokról és a Kínában elérhető ösztöndíj-lehetőségekről a Konfuciusz Intézet vezetői, Prof. Zhao Jing egyetemi tanár és Dr. Kuttor Dániel egyetemi docens tartott előadást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában