Medveles

2024.05.22. 14:11

Kiderült, medve járt-e Miskolc határában

A múlt hét folyamán olvasónk különös nyomokat látott Miskolctapolca környékén, és szerkesztőségünkhöz fordult, derítsük ki, medve járhat-e Miskolc határában.

Boon.hu

Medve nyomai láthatók a fán?

Fotó: olvasó

A múlt heti cikkben látható fotókat és az olvasónk által küldött GPS koordinátát elküldtük a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának, ami megvizsgálta a nyomokat és a következő választ adta:

„A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei a bejelentés másnapján ellenőrizték a kérdéses területet és nyomokat. Ennek során megállapították, hogy a kerékpárút nyomvonalán található törzssérülések nem köthetők barnamedvéhez, azok építkezés során erőgépekkel okozott sérüléseknek tűnnek. Az úton medve előfordulására utaló nyom nem került elő. Az igazolt medveészlelésekről szóló híreket a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján kísérhetik figyelemmel, ahol a medvével való találkozás esetére vonatkozó viselkedési szabályokról is tájékozódhatnak.”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában