boon.hu video

2024.05.21. 07:00

Csúcsra járt a lillafüredi libegő pünkösdkor (fotókkal, videóval)

Már a délelőtti nyitás előtt sor állt a lillafüredi libegő jegypénztára előtt pünkösd hétfőjén.

Gárdonyi Edina

Lillafüredi libegőpark

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Idén folyamatosan várta a látogatókat a libegő, bár eddig rövidebb nyitva tartással – tájékoztatta a boon.hu-t Bató Viola, a Libegőpark gazdasági és marketing asszisztense. Pünkösdkor érezhetően emelkedett a forgalom, a kellemes időnek köszönhetően is, hiszen a libegő egy olyan attrakció, ami eléggé időjárásfüggő, de erre nem lehetett panaszuk az elmúlt hétvégén, tette hozzá. Már hosszabb nyitvatartással várják a hozzájuk érkezőket, jelenleg 10 órától 17 óráig, a nyári időszakban ez kitolódik 18 órára. A park dolgozói azt tapasztalják, hogy az ország minden részéből érkeznek látogatók – főleg a kiemelt időszakokban – folyamatosan kapnak érdeklődő telefonokat.

Túra és kikapcsolódás

Szegedről érkezett Károly és felesége egy kecskeméti baráti házaspárral, még a pénztár nyitása előtt. Néhány éve jártak már a környéken, elsősorban a túrázás miatt jöttek a Bükkbe, és a kiruccanásuk utolsó napjára hagyták Lillafüredet, a libegőt és a Hámori-tó környéki sétát. Bükkszentkereszten szálltak meg. Mátrafüreden már kipróbálták a libegőzést: „nem a földön járunk, ez egy más közeg a levegőből gyönyörködni a természetben.” Kitért arra, hogy a Bükkben nagyon kellemes a túrázás, mert nagyon jók a túrautak, sok szép látnivaló van, csodálatos a környezet.

Születésnapi libegőzés

Péterné Erika a férjével Zoltánnal, valamint sógorával és annak feleségével érkezett libegőzni, a születésnapját ünneplik a lillafüredi kirándulással. Elmondta, hogy az unokáikkal már voltak a libegőn, de ez egy olyan program, amit nem lehet megunni. A libegőzés után közösen egy tó körüli sétára és születésnapi ebédre mennek egy helyi étterembe.

A varázslatos természet madártávlatból

Ahogyan a Lillafüredi Libegőpark Facebook oldalán is olvashatjuk, a madarak szemszögéből fedezhetik fel a libegők a Bükk hegység csodálatos világát.

Túrakerékpárral is izgalmas

Többen kerékpárral libegőznek – a kerékpár szállítására alkalmas eszközzel is rendelkezik a libegő – csak felfelé és lefelé két keréken fedezik fel a hegyet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában