Ég és föld között

2022.07.17. 11:30

Libegőzés esti fényben (fotókkal, videóval)

Nem egy szombati vendég mondta a Libegők Éjszakáján, hogy ismét visszatérne Lillafüredre később.

ÉM

Meghosszabbított nyitva tartással várták szombaton az érdeklődőket Lillafüredre, a Libegők Éjszakájára

Fotó: Bujdos Tibor

A Bükk hegység szépségeire nyújt kilátást a magasból a lillafüredi libegő. Az üdülőövezetből szállítja az utasokat a Jávorhegyre, Bükkszentkereszt irányába. A gyógyfüveiről országszerte ismert település távolsága a hegyállomástól nem sokkal több mint két kilométer.

Esti lebegés 

Szombaton meghosszabbított nyitva tartással használhatták a vendégek az ország öt helyszínén a libegőket, köztük a Lillafüredi Libegőparkban is. Nem csak a libegőzés volt a központban: a szervezők a hegyállomásról induló segway-, azaz elektromos rolleres naplementenéző túrát is szerveztek. Egy a Bükkről szóló fotókiállítás szintén várta a helyszínen a látogatókat. A gyerekeket pedig faszénen sütött kürtőskaláccsal, lufihajtogató bohóccal és arcfestéssel örvendeztették meg – ismertette a programot Balla László üzemeltetési vezető. 

- Estére kis hangulatvilágítással láttuk el a pályát még érdekesebbé téve az utazást. Nem egy vendég mondta, hogy ismét visszajön később is – tette hozzá.

Czencz Péter és párja Debrecen mellől érkezett. A gyermekeiktől kapták ajándékba a háromnapos nyaralást. Szeretik ilyenkor a környéket feltárni és megismerni az érdekességeket. Elsőre kicsit félelmetesnek tűnt a túra, de utána a táj, a csend hamar feledtette a félelmeiket. A felső állomáson is tettek egy kört. Megnézték a forrást, kimentek egészen a szikla szélére, izgalmas volt – osztották meg élményeiket. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

303-ról 606-ra, 1080 méteren

A kötélpályás felvonó környezetbarát, csendes, biztonságos és igazi turisztikai kuriózum, hiszen útvonalán feltárul a régió számos Natura 2000-védelem alatt álló természeti szépsége is. A drótkötélpályás felvonó 333 méterről indul, és a 606 méter magasan fekvő hegyi állomásra szállítja az utasokat 1080 méter hosszan. Egyszerre több mint 180 ember gyönyörködhet a tájban a 16-18 perces menetidő alatt. A csúcsról emellett számos jelzett ösvény indul az erdőbe, valamint a tematizált túraútvonalat, az Oxigén sétakört is bejárhatják a kirándulók hét kilométeren. Kihasználva Lillafüred és a Bükk klimatikus gyógyhelyi hatásait, könnyed frissítő sétát tehetnek Fehérkőlápa felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában