Szenzáció!

2024.05.19. 11:30

Brad Pittet, Stinget és Bon Jovit látták az Avasi Borangoláson

Az avasi pincesorokon még vasárnap is megkóstolhatjuk a sztárok legmenőbb borait, legyen szó a rapper Snoop Dog, a focista Iniesta vagy Francis Ford Coppola rendező italáról.

Édes Richárd

Vele is találkozni lehet az Avasi Borangoláson

Fotó: Rudy Carezzevoli

Vass Csobán, a Kvaterkashop üzletvezetője szerint manapság gyakori jelenség, hogy egy ismert sztár vesz egy borászatot, majd piacra dobja a saját borát, a pincészet élén álló borász szaktudásával együtt. A borok tükrözik a sztárok karakterét: 

Vass Csobán hozta el a sztárokat az Avasra
Fotó: ÉR

„A nevük fémjelzi a tételeket, ezért úgy alkotják meg őket, hogy visszajöjjön belőlük valami a nagy színészből, zenészből, rendezőből. A jellemén túl akár a művészete, a zenéje is - avatott be minket a sztárborok titkaiba Vass Csobán.

Kuriózumok ezek a nemes nedűk 

Igazi ritkaságszámba mennek ezek az italok, mert Vass Csobán szerint Jon Bovi palackjaiból egész Magyarországon összesen csak 9 üveg van, és a Borangolás alatt most valamennyi itt van Miskolcon. Ugyanez a helyzet Brad Pitt borával: abból összesen 6 üveg érhető el az országban, mind a miskolci borok seregszemléjén található. És mindegyik egy remek provanszi rozé pezsgő. 

Andrés Iniesta és Brad Pitt is elhozta nemes nedűit az Avasi Borangolásra
Fotó: ÉR

Nagykereskedelmi áron egy palack ára megközelítőleg 10-20 ezer forint között mozog a sztárok boraiból. 

Iniesta bombagólt lőtt a borászatával 

Az egykori barcelonai középpályás - spanyol lévén - szereti a bort. 

„Andrés Iniesta még mindig aktív játékos, és úgy döntött, ideje vásárolni Spanyolországban egy darab földet. Jó érzékkel vágott bele, befutott a boraival. Szépen veszik a tételeit, és nemcsak a neve adja el a palackokat, hanem a minősége is. Vannak édes, száraz, fehér, rozé és vörös borai. Egy egész palettával rendelkezik, gyakorlatilag én az ő tételeinek 90 százalékát ez az erős középkategóriába sorolnám” - mutatta be Iniesta borait Vass Csobán.

Coppola vörösbort rendez, Sting és Bon Jovi olasz borokkal hódít 

Érdekes kérdés, hogy egy briliáns filmrendező, mint Francis Ford Coppola miért készít a filmek után saját bort. Vass Csobán szerint a rendező minden bizonnyal szereti a minőségi bort, főleg a vöröseket, mert ezekkel játszik a borászata palettája. Coppola szinte csak vörösborokat kínál, azonban érdemes megkóstolni őket, mert minden kortyuk Apokalipszis Most, a szó pozitív értelmében. 

Itt lehet megvenni a borokat
Fotó: ÉR

Jon Bon Jovi, a vérbeli rocksztár olasz földön vásárolt borászatot és csak egy tétele van. Az viszont a számaihoz hasonlóan igazi világsiker, érdemes megízlelni. A rapvilág chilles mosolyú sztárja, Snoop Dog is belépett a borbizniszbe a 19 Crimes borászatával, egyenesen ausztráliai zamatokkal érkező nedűivel. Sting, a brit popzene fenegyereke pedig a reggae, a jazz műfajok után a borral sem nyúlt mellé. Sting Olaszország mellett tette le a voksát. Toszkán borai kellemesen selymesek, bővelkednek gyümölcsösségben. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában