Jótékonyság

2024.04.13. 14:00

Zoja gyógyulásáért gyalogolnak: kiderült, mekkora összeg gyűlt össze

Gergő a sclerosis tuberosában szenvedő kislány gyógyulásért vállalta a maratoni gyaloglást.

Zójáért gyalogoltak

Fotó: Bónusné Nánási Regina

Németi Gergő tűzoltó százados a mezőcsáti katasztrófavédelmi őrs parancsnoka, kétgyermekes édesapa. A segíteni vágyás szándéka nyomán 100 kilométert gyalogolt Kassától a miskolci Avasi kilátóig, és minden kilométerre jótékonysági támogatást kért, ami segíti  a szívtumortól szenvedő Zoja gyógyulását.
Zoja az encsi tűzoltóság szolgálatparancsnok, Hegedűs István koraszülött kislánya, aki sclerosis tuberosában szenved. A sclerosis tuberosa egy ritka, genetikai rendellenesség, jóindulatú daganatok képződésére hajlamosít a test különböző szerveiben. A jelenlegi becslések szerint körülbelül 6000-ből általában egy gyermek születik ezzel a genetikai rendellenességgel, Magyarországon évente körülbelül 15-en.

Tumor alakult ki a szívénél

Zojának a betegség miatt tumor alakult ki a szívénél, az epilepszia tünetei is megjelentek nála. Folyamatosan tumorzsugorító gyógyszereket szed és kezelésekre jár, ami tetemes összeget jelent a családja számára. Ezért döntött úgy Németi Gergő, hogy figyelemfelkeltő „maratoni” jótékonysági gyaloglással kér támogatást Zója gyógyulására: 

komplex és intenzív fejlesztő kezelésekre lenne szüksége. Ebben nagy lépést jelentene, ha Zoja eljutna a solymári Borsóházba, abba a speciális intézménybe, ahol számtalan gyermeket meggyógyítottak már súlyos betegségéből.

 

Gergő azért vágott bele a 100 kilométeres gyaloglásba, hogy támogatást kérjen a kislány számára . A 24 órás gyaloglás során vele tartott a régi jó barátja, Kozma Ádám, és Encsen további két barátjuk csatlakozott hozzájuk. A miskolci Decathlonnál Zoja édesapja is bekapcsolódott a nagy gyalogásba néhány iskolással és a Supersum Közhasznú Alapítvány önkénteseivel.

Fizikai határokat feszegetnek

Felvetődik a kérdés: hogyan lehet „túlélni”, felkészülni egy 100 kilométeres gyaloglásra, vagy arra, hogy valaki egymás után negyvenhétszer fusson fel egy bérház tizedik emeletére?
Németi Gergő korábban is vállalt már elsőre hihetetlennek tűnő fizikai kihívást jótékonysági célból:

„A lépcsőzésre könnyű volt felkészülni, mivel korábban is rengeteget lépcsőztem, rendszeresen eljártam futni. Az első pár körben volt egy kis térdfájdalmam, aztán ez hamar elmúlt. A 100 kilométeres gyaloglásra szintén nem lehet előre felkészülni, mert nem vagyok ultramaratonos. Inkább mentális felkészülés, ráhangolódás kellett hozzá. Ádám barátom szerencsére velem jött végig, nélküle nem hiszem, hogy sikerült volna”.

A tízszeres összeget tudták felajánlani 

Németi Gergő számára rengeteg élményt tartogatott a jótékonysági séta:

„Csobád előtt az ináncsi kereszteződésnél valóságos ünnepi hangulat fogadott minket. Kijött sok-sok óvodás a polgárőrség kíséretében »Hajrá Zoja« táblákkal, frissítő vízzel és ennivalóval, hogy buzdítsanak minket. Szikszón szintén lelkesen drukkolók fogadtak minket, Zoja apukája is kijött hozzánk. A jótékonysági gyaloglásunk végállomása az Avasi kilátó volt.”

 

Itt egy váratlan meglepetés érte Németi Gergőt. A jótékonysági futással 100 ezer forint gyűjtése volt a cél, végül az eredeti összeg tízszerese jött össze.

Folytatódik a gyűjtés

„Álmomban sem gondoltam volna, hogy a példátlan összefogás eredményeként ilyen jól sikerül a jótékonysági futás. Az 1 millió forint értékű felajánlás a Supersum Közhasznú Alapítvány elhelyezte Zoja elkülönített számláján, és ezt a későbbiekben átadják a család részére”

- beszélt a gyűjtés eredményéről Németi Gergő.
A továbbiakban még folytatódik a gyűjtés Zoja gyógyulásáért. Számos sportszervezet 94 dedikált sportereklyét ajánlott fel a jótékonysági gyűjtéshez. Továbbra is lehet licitálni a mezekért, labdákért a Supersum Közhasznú Alapítvány Facebook-oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában