Ünnepségsorozat

2024.04.14. 16:00

Jubileumi városünnep Vikidál Gyulával Szerencsen

Szerencs 40 éve kapta vissza városi rangját, amit nagyszabású programsorozattal ünnepelnek április 14-től 20-ig.

Vikidál Gyula lesz Szerencs vendége jövő szombaton

Fotó: MW, Bánkúti Sándor

Szerencs Város Önkormányzata 1998 óta – idén már 26. alkalommal – ünnepli Szerencs Város Napját április 20-án emlékezve arra, hogy 1605. április 17–20. között itt tartottak országgyűlést, amelyen Bocskai Istvánt Magyarország fejedelmévé választották.

Hagyományosan a város napján adja át Szerencs képviselő-testülete a kitüntetéseket azoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak a település gazdasági, társadalmi és szellemi életének fejlődéséhez. Ez az év azért is különleges, mert a település 40 éve kapta vissza városi rangját.

A programok között van többek között Nemzetközi Asztalitenisz Verseny, könyvbemutató, kiállítás megnyitó, emlékműsor, koszorúzás, jótékonysági hangverseny és jótékonysági futás Hegedűs Zoja gyógyulásáért.

Április 20-án egész nap születésnapi vigadalommal várják a város lakosait és az érdeklődőket a Rákóczi vár udvarán. A főzőverseny, táncbemutatók és egyéb izgalmas programok mellett fellép Vikidál Gyula, a Mérföldkő zenekar és a Kék és Narancssárga Produkció.

A részletes program időpontokkal együtt Szerencs város honlapján érhetőek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában