Itt tart az ügy

2024.03.06. 14:30

Az Avasi kilátó kávézója: még nincs szerződés

Még nem tudni, mikor nyithat a kilátó emeletén lévő presszó és a többi érintett vendéglátóhely.

Hajdu Mariann

Még zárva marad

Fotó: Ádám János

Még nincs fejlemény az ügyben, még nincs szerződés, válaszolta kérdésünkre a miskolci városháza sajtóosztálya. Azt firtattuk: - megkötötték-e már a szerződést a nyertes pályázóval az Avas kilátóhoz köthető vendéglátóegységekre. 

Egyetlen érvényes pályázat

Február elején írtuk, két pályázat érkezett az avasi vendéglátó egységek üzemeltetésére kiírt pályázatra, abból az egyik érvényes. Olyan ajánlatokat vártak, amely mindhárom vendéglátóhelyet (a kilátóban található presszót, a kilátó lábánál még most is épülő vendéglátóhelyet és a Bortanyát) együtt üzemeltetné. Akkor nem árulta el a városháza, hogy kié az érvényes pályázat, arra hivatkoztak, hogy: "jelenleg nem kötöttünk még szerződést, a pályázatbontási és eredményhirdetési státuszban vagyunk".

Ki lehet az?

Persze elterjedt a hír a városban, hogy ki lehet a nyertes. Kérdeztük a városházán, de ők nem árulták el, lapunk megpróbálta szóra bírni a vélt vállalkozót, de nem válaszolt megkeresésünkre, így nem tudjuk az információt megerősíteni.

A szerződéskötés időpontjának firtatása most azért volt aktuális, mert annak idején a pályázati kiírásban a március 15. szerepelt nyitási időpontként: "Elvárás, hogy a presszó kialakítás legalább a tavaszi szezon kezdetére (2024.március 15.) elkészüljön", de erre a felvetésünkre a városháza úgy válaszolt: március 15-ről nem volt szó.

Kétszer futottak neki

Az tény, ha ma írnák alá a szerződést sem lehetne március 15-én nyitni, hiszen a vendéglátóhelyek előkészítése, berendezése, kialakítása egy hét alatt reménytelennek tűnik. Mindenesetre kíváncsiak vagyunk a fejleményekre.

Az előzményekről tudni kell, kétszer futott neki a miskolci önkormányzat a pályáztatásnak: első körben nem tudott eredményt hirdetni. Első körben külön-külön vártak az Avas kilátó presszóhelyiségére és a félig kész vendéglátó egységre üzemeltetőt (nem érkezett érvényes pályázat), másodszor mindkettőre, sőt harmadikként a Bortanyára közös üzemeltetőt kerestek, a három egység üzemeltetésére nyújtotta be az egyetlen pályázatot az eddig titkos pályázó.

Az avasi kilátó vendéglátóhelyének korábban volt üzemeltetője. A kávézó akkor zárt be, amikor elkezdték teljes körűen felújítani a kilátó épületét. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában