Előadás a MissionArt Galériában

2024.04.16. 08:30

Honnan lehet tudni, hogy hamisított-e egy műalkotás?

Lengyel László muzeológus, igazságügyi szakértő tart előadást, amely a Művészettörténet testközelben című előadássorozat következő eseménye.

A hazai és nemzetközi műkereskedelem növekvő eladási árai és a szaporodni látszó hamisítási esetek ráirányították a kérdésre a figyelmet

Forrás: Shutterstock

Fotó: tommaso lizzul

Ami majdnem az... címmel a művészeti alkotások hamisításáról és a műértés nehézségeiről tart előadást Lengyel László művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum műtárgybírálatának egykori osztályvezető- főmuzeológusa, igazságügyi szakértő. Az esemény a Művészettörténet testközelben című előadássorozat következő eseménye, és április 17-én (szerdán) délután 5 órától lesz Miskolcon, a MissionArt Galériában. 

Konkrét esetek és műalkotások

A hazai és nemzetközi műkereskedelem növekvő eladási árai és a szaporodni látszó hamisítási esetek egyre inkább a műalkotások eredetiségének kérdésére és a szakértői munka hitelességére irányították a  figyelmet az elmúlt években, írják az előadásra invitáló meghívóban a szervezők. Mint fogalmaznak, az előadás konkrét esetek és műalkotások bemutatásával szándékozik érzékelhetővé tenni eredeti és hamis viszonyának árnyaltabb voltát, és segíteni, hogy ne csupán kriminalizált jelenséggé egyszerűsítve lássuk a problémakört. Egyben betekintést ad a műértéshez szükséges ismeretek elsajátításának nehézségeibe, a szakértői munka gyakorlásának ellentmondásaiba és eredményeibe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában