boon.hu video

2024.03.21. 19:07

Újra Miskolc adott otthont a Belügyminisztérium Országos Judo Bajnokságának (fotókkal, videóval)

A miskolci csapat a 2. helyet szerezte meg a rangos versenyen.

Gárdonyi Edina

Fotó: Bujdos Tibor

Március 21-én, csütörtökön a Miskolci Rendvédelmi Technikum volt a helyszíne a Belügyminisztérium Országos Judo Bajnokság és Fürjész István Emlékversenyének.

A megnyitón a Belügyminisztérium képviseletében Menczer Gusztáv köszöntötte a versenyzőket. Elmondta, hogy hatalmas öröm számára, hogy a tavalyihoz képest nőtt a résztvevők létszáma és sportszerű küzdelmet kívánt a versenyzőknek.

Majd Lövei László rendőrezredes, a Miskolci Rendvédelmi Technikum megbízott igazgatója köszöntötte a résztvevőket és megemlékezett a tavaly elhunyt Fürjész István harmadik danos judomesterről, aki a magyar judosport első ifjúsági Európa-bajnoka, korábbi szövetségi kapitány volt és a kiemelkedő sportteljesítménye mellett hosszú időn keresztül szolgálta a rendészeti oktatást. Emléke előtt tisztelegve a bajnokság a Fürjész István Emlékverseny nevet is felvette.

Második alkalommal

Külön köszöntötte Fürjészné Borbély Juditot, a néhai Fürjész István özvegyét, aki a boon.hu kérdésére elmondta, hatalmas megtiszteltetés, hogy a férje nevét viseli mostantól a verseny, hiszen nagyon fontos volt számára ez a bajnokság, valamint a Miskolci Rendészeti Technikumban végzett munkája, és nagyon hálás, amiért ilyen szeretettel ápolják férje emlékét.

Kérdésünkre Rák László rendőralezredes, a tecnikum osztályvezetője elmondta, egy év kihagyás után idén második alkalommal rendezhette Miskolc ezt a rangos eseményt, ami rekord számú, közel 160 versenyzővel valósulhatott meg, és a Miskolci Rendvédelmi Technikum csapata teljes létszámmal nevezett.

„19. alkalommal veszek részt versenybíróként ezen a színvonalas, kiváló szervezésű bajnokságon és nagyon megtisztelőnek érzem a felkérést. Mindig nagy öröm számomra Miskolcon lenni, jól érzem itt magam. A judo tisztességes, sportszerű küzdelemre tanít, kontaktsportág, de kisebb a sérülésveszély, mint más hasonló sportágaknál. Olyan erkölcsi tartást ad, ami segíti a rendvédelmi dolgozókat a munkájukban és a magánéletükben egyaránt” – nyilatkozta Vári Tibor, a bajnokság versenybíróságának elnöke.

A küzdelmek kiváló körülmények között, magas színvonalú bíráskodás mellett zajlottak.

A BM Országos Judo Bajnokság és Fürjész István Emlékversenyen az alábbi csapateredmények születtek:

1. Készenléti Rendőrség

2. Miskolci Rendvédelmi Technikum

3. Nemzeti Közszolgálati Egyetem

4. Budapesti Rendőr-főkapitányság

5. Terrorelhárítási Központ

6. Somogy Vármegye

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában