Kazincbarcika

2024.03.04. 21:30

Szenior Szabadegyetem: A tanulás segíti az idősek szellemi fittségét

Az Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem előadássorozatának tavaszi nyitányán a Mezey István Művészeti Központban száznál is több idős érdeklődő jött el, hogy megtudják, hogyan hat a globalizáció az egészséges öregedés folyamatára.

Boon.hu

Idősek az akadémián

Forrás: Kolorline

A kutatásokból már régóta kiderült, hogy a tanulás jótékony hatással van az idősek szellemi és fizikai állapotára. A Miskolci Egyetem Felnőttképzési Intézet projektmendzsereként Dr. Dobos László alaposan elmélyedt az életen át tartó tanulás és az időskori oktatás képzési rendszerében Európa különböző országaiban. Dr. Dobos László előadásából kiderült, hogy a kézműves és művészeti tevékenység is lelassíthatja az időskori emlékezet gyengülésének folyamatát. Kazincbarcika Önkormányzata támogatja az Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetemet. A város kiemelt figyelmet szentel annak, hogy az idősek aktív életet éljenek, egészségesen táplálkozzanak, és életük végégi tanuljanak, mert ezzel a demencia megelőzéséhez is hozzájárulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában