Anno

2024.03.15. 14:00

Rendkívül ügyes ötlet: központi kertészeti áruda Miskolcon

Miről írt 40 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1984. március 15-i számában több tízezer kiskertet művelő számára közölt jó hírt.

Boon.hu

Fotó: Shutterstock

Miskolcon és környékén több tízezer kiskerttulajdonos, kistermelő szaporítóanyag-ellátását ez ideig mindössze két áruda, lerakat végezte – emlékeztetett a megyei napilap tudósítása arról, hogy központi kertészeti áruda nyílt a városban. A kertészek igényeinek kielégítése elég nehézkes, vagy egyáltalán lehetetlen volt korábban, ám ezt a gondot szándékozta – rendkívül ügyes ötlettel – megszüntetni a Miskolci Kertészeti Vállalat, amely a központi telephelye mellett központi árusítótelepet hozott létre, ahol a saját előállítású, illetve az ország szinte valamennyi faiskolájából beszerzett szaporítóanyaggal igyekezett a termelési kedvet fokozni. A telepen gyümölcsfákat és -bokrokat, díszfákat és díszcserjéket, az ültetés, palántázás idején pedig zöldség- és virágpalántákat, ezenkívül sokféle szőlőoltványt és rózsafajtákat kínáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában