Akcióban a lovagok!

2024.03.06. 16:51

Lándzsával védték a gyalogosokat

Közös flashmobot tartottak a rendőrök és a johanniták a Búza téren.

Boon.hu

Lándzsával, pajzzsal védték a gyalogosokat

Fotó: Ádám János

Ilyen biztonságos még sosem volt ez a gyalogátkelőhely. Danyikó Zoltán rendőr törzsőrmester, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság megbízott titkára elmondta, az együttműködés célja az volt, hogy az autósok tudatosítsák magukban: a gyalogosátkelők fokozott figyelmet érdemelnek. 

 

A közlekedés közérdek

Azért ide jöttünk, mert ez a város egyik legforgalmasabb része. Reményeink szerint pedig a több figyelem biztonsághoz vezet majd, nem csak itt. Mindannyiunknak fontos, hogy a közlekedés biztonságos legyen, ezért dolgozunk mi. A közlekedés ugyanis közérdek, ahogy a neve is sugallja, ezért működünk együtt minél több egyesülettel, amik nagy örömmel állnak a balesetmegelőzés ügye mögé. Felkérésünkre tagjaik energiát nem sajnálva még munkaidőben is szívesen jönnek el egy-egy ilyen megmozdulásra. Most azt szerettük volna illusztrálni, hogy a gyalogos-átkelőhelyen a gyalogosoknak elsőbbségük van. Az egyik oldalról másikra való átkelésre segítettek rá a lovagok, akik hagyományőrző vértben, pajzzsal és lándzsákkal védték meg a gyalogosokat. Szerettük volna, hogy elég látványos legyen ez a megmozdulás, és mindenféle internetes és egyéb hírfolyamban elérjen minél több olvasót és nézőt, akik gyalogosok és autósok is lehetnek egyaránt.

A gyengéket óvták a lovagok

Az 1999-ben létrejött Miskolci Kard és Kereszt Johannita Testvériség Egyesület egyik tagja elmondta, huszonnégy tagjuk civilben különböző munkák képviselője. 

Vannak köztünk mérnökök, tanárok és rendőrök is – mondta el Lutián Endre. – Legijfabb tagunk 24 éves, a legidősebb pedig 68. Korhű ruházatot és fegyvereket mutatunk be műsorainkon hagyományőrzés céljából. Miskolcon ritkábban lépünk fel, de Nagyváradon és Visegrádon rendszeresen főszereplők vagyunk mi is a házigazdák mellett. Heti egy edzésünk van hétvégente, amikor pajzsos mozgást vagy vívást gyakorlunk, de van, hogy csak megtisztítjuk a fegyverzetünket, mert az is szükséges. Külföldről vagy magyar internet áruházból szerezzük be a jelmezeinket, de előfordul, hogy egy-egy darabot megvarratunk magunknak. 

– mondta el portálunknak.

A flashmob olyan jól sikerült, hogy bizonyára sok videó kering majd a neten a következő hetekben róla. Íme a miénk:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában