Így döntöttek

2024.02.01. 07:00

Települési értéktárba választották Kazincbarcika játszótereit

A város változatos tematikájú, széles eszközparkkal rendelkező játszóterei a gyerekek boldogításán túl a település identitását is erősítik, olvasható a Kolorline oldalán.

Játszótér Kazincbarcikán

Forrás: Kolorline.hu

Kazincbarcika játszóterei a szó legszorosabb értelmében értékes gyűjteménybe kerültek bele, amely olyan, a városhoz kötődő nagybecsű közkincseket tart együtt, mint Egressy Béni kazincbarcikai hagyatéka, Mezey István művészete, Kazincbarcika vasúttörténeti gyűjteménye vagy a Kolorcity-brand, írja a Kolorline annak kapcsán, hogy a települési értéktárba választották a város játszótereit. A települési értéktár elemei egyformán lehetnek vonzóak és becsesek a helyi lakosok vagy a kívülállók számára. A listába kerülésről egy 2017-ben létrehozott értéktárbizottság dönt, melyben különböző szakterületeket képviselő lokálpatrióták működnek közre. A listán a játszótérhálózat beválogatásával már 13 történelmi, kulturális, gasztronómiai vagy épített érték szerepel, írja a portál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában