Segítség

2024.02.12. 12:35

Séta és adományok az ózdi ebtelep négylábúinak

Nyílt napot tartottak az Ózdi Állategészségügyi Telepen, ahol az önkéntesek sétára vihették a kutyákat. Budapestről pedig egy nagyszabású, 1,6 millió forint értékű adomány érkezett.

Boon.hu

Nagy volt az öröme a telep négylábú lakóinak

Forrás: ozd.hu

Nagy volt az izgalom az ebtelepen a kutyák között, fel alá szaladgáltak a kennelekben. A nyílt nap alkalmával sokan eljöttek, hogy ha rövidke időre is, de alaposan átmozgassák a szelídebb négylábúakat. Senki sem érkezett üres kézzel, mindenki tápot, konzerveket vagy éppen jutalomfalatokat hozott. A mostani alkalom azonban különleges volt, hiszen egy nagylelkű gyűjtés eredményeként sok hasznos dolgot kaptak a kis szőrpamacsok.

A nagy nap 

Nagy nap ez a kutyák életében, hogy végre egy kicsit kiszabadulhatnak a börtönükből, hiszen nyílt napot szervezünk, és megsétáltathatják őket a vendégeink. Ezzel együtt éppen a mai napon érkezik meg Budapestről egy nagyobb mennyiségű adomány, 1,6 millió forintot gyűjtöttek össze az ebtelep számára, és kérdezték hogy mire van szükségünk, így azokat vásárolták meg. Gyógyszerek, tesztek, junior tápok, törölközők, pórázok. Annyi mindent hoztak, hogy el sem tudom mondani-

 mondta Fidrus Péter, az Ózdi Állategészségügyi Telep telepvezetője. 

Érkeztek az adományok
Forrás: ozd.hu

Kifizették a kezelést 

Egy fővárosból érkező hölgy egy parvós, beteg kutyus kezelési költségében segített korábban az ebtelep vezetőjének, akkor magára vállalva a fél millió forintos orvosi ellátást. A mai napig szívén viseli az ózdi árva kutyusok sorsát, így most három autót telepakolva látogatták meg a telepet. 

„Igazából nagyon régóta dolgozunk együtt az ózdi gyepivel, és hoztunk már föl nagyon sok kutyust Budapestre gazdihoz, örökbefogadókhoz, ideiglenes befogadókhoz. És nem is tudom, nekem valahogy mindig is fontos helye volt a szívemben az ózdi gyepinek, ezért igyekszünk minden évben csinálni egy kis gyűjtést, amivel tudjuk őket támogatni. És ez igazából az én ismerősi körömben megy végig elsősorban, a barátaim, a barátaim barátai, akik adakoznak. És idén valahogy ilyen rekord mennyiségű adomány érkezett” 

- nyilatkozta Ferenczi Szonja.

Önkéntesek egész sora 

Folyamatosan érkeztek az önkéntesek. Volt aki egyedül jött, de olyan is akadt aki a családjával érkezett a délelőtt folyamán, és már nem első alkalommal élt a nyílt nap adta lehetőséggel. 

„Nekünk ez már tavaly is nagyon tetszett, és nagyon szeretnénk segíteni a kutyusoknak. Mert nekünk ez nagyon jó érzés, hogy tudunk egy kicsit segíteni más kutyákon”

 - fogalmazott Balsai Benita. 

Sétáltatás is volt
Forrás: ozd.hu

Magánszemélyeken kívül több önkormányzati képviselő is eljött, hogy néhány boldog percet szerezzen az ebeknek. Janiczak Dávid polgármester is több zsák kutyatáppal érkezett.
 

„Az ebtelepnek a működése a város működésének egyik sarkalatos pontja, hiszen sajnos nagyon sok kóbor kutya van közterületeken. Az első ciklusban már kialakítottunk egy új európai uniós szabványoknak megfelelő, menhelynek minősülő ebtelepet, hiszen itt nem történik altatás, a gazdásítás az első számú célpont. Fidrus Péter ebtelepvezető nagyon sokat tesz ennek érdekében, és a jó kapcsolatainak köszönhetően ma egy hatalmas adomány csomagot sikerült kapni Budapestről, amit én is kipótoltam egy kis táppal. És nagyon fontos az állatoknak az is, hogy meg legyenek sétáltatva, az ilyen nyílt napok során ez egy érzékenyítés is a lakosság felé, az állatok pedig boldogak és jól érzik magukat” 

- emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Több tartalom itt: boon.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában