Anno

2024.02.25. 17:30

Riasztóan nőtt a drogfogyasztó fiatalok száma Miskolcon

Miről írt 20 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 2004. február 7-én a miskolci drogstratégiával foglalkozva közölte egy felmérés adatait.

Boon.hu

Megszületett Miskolc drogellenes stratégiája – számolt be az újság, elárulva azt is, hogy mennyire indokolt a helyhatóság részéről az odafigyelés. A  kábítószer-fogyasztásról végzett kutatások szerint a helyi középiskolások körében a tanulók 5 százaléka volt alkalmi, vagy rendszeres drogfogyasztó. Az idősebb tanulók esetében ez a szám még riasztóbb, 14 százalék. A megkérdezett tanulók fele ismert olyan fiatalt, aki kábítószert fogyasztott, 21 százalékának a barátai körében is volt drogos. 

A városi közgyűlés által elfogadott drogellenes stratégia öt pontban rendszerezte a tennivalókat, úgymint közösségi együttműködés, prevenciós tevékenység, kezelés - rehabilitáció, bűnözés - kínálatcsökkentés, kommunikáció - információáramlás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában