boon.hu video

2024.02.06. 15:00

Az Omegára emlékeznek Miskolcon (videó)

Az előadás Debreczeni Ferenc „Ciki” és zenekara tisztelgése az életműnek.

Boon.hu

Omega Testamentum koncertet tartanak február 10-én szombaton 20 órakor az Ady Endre Művelődési Házban.

A koncert Debreczeni Ferenc „Ciki” és zenekara tisztelgése az OMEGA életművének. A hatvanéves legendás Omega együttes három tagja, Benkő László, Mihály Tamás, és Kóbor János nemrégiben sajnálatos módon elhunyt, Molnár György pedig a komoly betegségei miatt nem tud fellépni.

Nem feledjük

Azért, hogy ez a zenei örökség ne merüljön feledésbe, az 51 éve Omega tag és szerzőtárs, Debreczeni Ferenc új zenekart szervezett Omega Testamentum néven. Így szeretné hordozni koncertről koncertre az Omega zenei örökségét, jelenlétével biztosítva a produkció, a sajátos stílusjegyek és az előadásmód eredetiségét, kvalitását. Az „Omega Testamentum” produkció fellépése során az eredeti Omega együttes zenei anyagát adja elő, változó műsorterv alapján.

A zenekar tagjai Schrott Péter – ének, Debreczeni Ferenc (Ciki) – dob, Erdős Róbert – gitár, Nagy Zsolt (Liszi) – billentyű és Fekete Tibor (Samu) – basszusgitár. Előzenekar a Stula Rock. A zenekart Molnár "Stula" Péter alakította, miután kilépett a Mobilmánia zenekarból. A formáció megalakulása óta két klasszikus hard rock lemezt jelentetett meg, jelenleg harmadik lemezük stúdió munkálatain dolgoznak.

Első ismertebb daluk, a „Ha látnád magad” videoklipje mára többszázezres nézettségnél tart, a banda országszerte egyre ismertebb. Az ismertségnek jót tett, hogy Stula, az Omen zenekar énekese is lett időközben. Stílusuk a gitár, zongora alapú klasszikus hard rock, de ki-ki kalandoznak néha keményebb zenék felé is. A koncert az NKA és a Hangfoglaló Program támogatásával valósul meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában