Megtudtuk

2024.02.19. 11:48

Mező Misi ezért nem énekelte el a Pálinkadalt Mezőkövesden

A Rózsa Liget Rendezvényközpont vendége volt a Magna Cum Laude énekese.

Boon.hu

Mező Misi

Fotó: Bach Máté

Mesélő címmel tartott előadást Mező Misi Mezőkövesden. A Magna Cum Laude énekese történeteket mesélt gyermekkorától napjainkig, emellett gitáron játszott és énekelt a közönségnek. 

Mező Misi gitárt ragadott Mezőkövesden
Forrás: mezokovesd.hu

– Mikor ezt megálmodtam, fontos volt, hogy valami olyan dolgot tudjak átadni az embereknek, amit még nem láttak és hallottak tőlem. Fontos, hogy saját magam is jelen tudjak lenni benne és élvezni tudjam azt, amiket megéltem és a sztorikat úgy tudjam előadni, hogy az valóban betaláljon – hangsúlyozta Mező Misi a mezokovesd.hu-nak. Elmondta, nagyon fontos volt számára, hogy egy teljesen átfogó képet tudjon mutatni arról a zeneiségről, ami jellemző volt rá gyermekkorától napjainkig.

A cigányzene ihlette 

– Én autentikus cigányzenéből jövök, gyerekkoromba abba csöppentem bele, nekem az édesanyám családja egy muzsikus cigány család, kávéházi cigányzenét játszottak, édesapám pedig gitározott, onnan jött az autentikus cigányzene szeretete. Én ebben szocializálódtam és utána ahogy teltek az évek, egyre inkább kinyílt előttem a világ, a zenei világgal egyetemben, az autentikus cigányzene után jött a spanyol zene, a Gipsy Kings, amit nagyon szerettem és a gimnáziumban megalapítottam az első saját zenekaromat, a La Bombát. Innen indulva kialakítottam azt a minőségi zenélést, amire mindig is vágytam. Ezután 1999-ben megalapítottuk a Magna Cum Laude zenekart – tette hozzá a zenész.  

Misi, a mesélő 

Mező Misi erról is beszélt, hogy nincs átfedés a Magna Cum Laude és a Mesélő előadás között. 

– Volt a Magna Cum Laude rajongók részéről egy olyan félelem, hogy Mező Misi szólókarrierbe kezd, de erről egyáltalán nincs szó, a Mező Misi Mesélő nem egy egyszemélyes Magna Cum Laude koncert, a zenekartól egy vagy két számot játszom az egész előadás alatt. A Magna Cum Laude az egész műsornak egy szegmense – hangsúlyozta az előadó, aki kiemelte, hogy zömében vicces történetek hangoznak el az előadáson, de azért a mélyebb gondolatok sem hiányozhatnak. Az előadó mezőkövesdi élményeiről is beszélt.

Jó emberek laknak itt 

– Jó emlékeket és élményeket őrzök Mezőkövesdről, nagyon fontosnak tartom megjegyezni, hogy jó emberek laknak itt. Járjuk az országot és közben találkozunk sokféle emberrel. Amikor visszatérünk egy helyszínre, akkor más lelkülettel készülünk, ha tudjuk, hogy jó emberekkel találkoztunk és itt jó emberek vannak – tette hozzá a zenész, aki a Rózsa Liget Rendezvényközpont vendége volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában