Megemlékezés

2024.02.09. 15:30

Megemlékeznek a betegek világnapjáról a kórházban

1993-tól minden év február 11-e, a Betegek Világnapja - II. János Pál pápa rendelte szerint.

Boon.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház

A megemlékezésnek több célja van: az egyház ezúton szerette volna kifejezni háláját mindenkinek, aki a szenvedőkkel és a betegekkel foglalkozik, illetve arra szerette volna felhívni a hívők figyelmét, hogy imádkozzanak beteg embertársaikért.

Természetesen mindez túlmutat az egyházon, ugyanis ez a rendelkezés a nem vallásos emberekhez is eljut, ezáltal is növelve a betegségekre fordított figyelmet, hangsúlyozva a prevenció fontosságát. Felhívja továbbá a figyelmünket a legszegényebbek, a betegek, a szenvedők, a kirekesztettek és az elfeledettek szolgálatára.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban - az Intézeti Lelkészség életében - minden esztendőben kiemelkedő esemény a betegek világnapjáról szóló megemlékezés. Melyet most február 12-én (hétfő) 11 órakor tartanak a Központi Kórház (Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.) „Isteni Irgalmasság” Ökumenikus Kápolnájában.

Minden esztendőben más-más felekezet rendezi az alkalmat, idén a görög katolikus egyház képviseletében prédikációt mond Dr. Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában