Szép lesz

2024.02.14. 10:00

Hamarosan megújul Putnok főtere

Az épületfelújítások után fennmaradt forrás átcsoportosítását engedélyezte az irányító hatóság, ennek köszönhetően erre a célra használhatja fel a helyi önkormányzat.

Marosréti Ervin

Putnok főtere is szebb lesz

Fotó:  ME

Egy pályázati lehetőséget kihasználva megújul Putnok főtere. A Gömöri-város szívében már dolgozik a kivitelező, megkezdődött az érdemi munka. Az épületfelújítások után fennmaradt forrás átcsoportosítását engedélyezte az irányító hatóság, ennek köszönhetően erre a célra használhatja fel a helyi önkormányzat.

Most tudták elkezdeni 

„Sajnos egy kicsit megkésve kaptuk meg az engedélyt, ezért nem tudtuk hamarabb elkezdeni a munkát, belecsúsztunk a téli időszakba - fogalmazott Tamás Barnabás, Putnok Város polgármestere. - Az égiek azonban kegyesek hozzánk, nincsenek mínuszok, így hozzáláthattunk a feladatokhoz. Javítjuk a pagodákat, a szobrok megvilágítását szolgáló lámpatesteket, zajlik a támfal megerősítése, egy részen pedig új burkolatot teszünk le.” 

Emellett a Serényi park környezetének szépítésére is nagy hangsúlyt fektet az önkormányzat. Fákat ültetnek és a zöldfelület rendezése is megtörténik a város központjában. Ebből a szempontból a kivitelezést akkor tudják végrehajtani, ha a talaj teljesen kienged, és lehetőség nyílik fákat ültetni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában