Adomány

2024.02.26. 16:11

A miskolci Fidesz-KDNP frakció segíti ki Galamb Alexet a bajban

Százezer forint értékű tárgyi és anyagi felajánlásban részesítette Galamb Alexet a miskolci Fidesz-KDNP frakció.

Boon.hu

Középen Galamb Alex. Balról Bodor Márk, valamint Hollósy András, Molnár Péter és Bajusz Gábor önkormányzati képviselők

Fotó: Ádám János

Mint ismert, az elmúlt időszakban a pékként dolgozó Galamb Alexhez köthető Sütni jó Alapítvány telephelyéről 400 ezer forint értékben loptak el szerszámokat. Február 21-re virradó éjszaka ismeretlen tettes (vagy tettesek) feltörte Galamb Alex hernádnémeti házának udvarán lévő garázsépületet, amelyben sütőeszközöket és alapanyagot tároltak. 

Nehéz sorsúakon segít

Alex ugyanis háza hátsó részében alakította ki a Sütni jó! Alapítvány sütödéjét, amely közösségi térként is működve a környékbeli nehéz sorsú gyerekeknek ad egyfajta napközi otthont. Alex 2020 óta igyekszik kiutat mutatni a szegénységből a Hernádnémetiben élő roma gyerekeknek azzal, hogy bevezeti őket a pék- és cukrászszakma rejtelmeibe.

A feltört garázsépületben tárolták azokat a munkaeszközöket is, amelyeket a mesteremberek használtak a Sütni jó! Alapítvány sütödéjének helyet adó épület tetejének megerősítésében. Ezeknek a berendezéseknek kelt lába betörés során.

A miskolci Fidesz-KDNP frakció tudomást szerezve a bajról, százezer forint értékű tárgyi és anyagi felajánlásban részesítette Galamb Alexet és a Sütni jó! Alapítványt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában