boon.hu video

2024.02.24. 15:05

Fülöpre, a különc gólyára emlékezett a bodrogkeresztúri téli futóverseny (fotókkal, videóval)

A fiatalok a híres gólyáról, Fülöpről is példát vehetnek: ő soha nem hagyta el Bodrogkeresztúrt.

Pap Gyula

Pózolás Fülöppel

Fotó: Bujdos Tibor

Idén újra visszatért – immár nyolcadik alkalommal - a Fülöpről, a különc gólyáról elnevezett télbúcsúztató futóverseny szombaton Bodrogkeresztúron.

- A Fülöp nem csak egy futóverseny, de remek lehetőség, hogy a tél végén egy igazán hangulatos, szabadtéri rendezvényen nagyszerű emberek társaságában töltsd az idődet – fejtette ki köszöntőjében dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes. 

Gólyajelmezben is futottak
Fotó: Bujdos Tibor

Fülöp történetét ismertetve felhívta a figyelmet a közösségépítés, a fiatalok helyben maradásának fontosságára, ők akár a híres gólyáról is példát vehetnek, aki soha nem hagyta el a települést - hangsúlyozta.

Minden korosztálynak 

Rozgonyi István polgármester minden segítőnek, résztvevőnek megköszönte a támogatást és már most jelezte: 9.0 futóverseny is lesz. 

Kovács Gyula a Bodrogkeresztúr Jövőjéért Egyesület – a verseny rendezője – elnöke elmondta: a verseny távja öt kilométer, melynek a végén található egy emelkedő. Ifjúsági, felnőtt, és senior kategóriákban hirdetnek eredményt. Sőt az ovisoknak is tartanak egy 300 méter hosszúságú futamot. A befutónál kis vendéglátás várja a versenyzőket akik mintegy négyszázan vágtak neki a versenynek. Miskolcról, Debrecenből érkeztek futók, de Szlovákiából is rendszeresen ellátogatnak, sőt az idén Olaszországból is érkezett versenyző – tudtuk meg.

Nyíregyházáról érkeztek 

Baraksó Eszter Nyíregyházáról jött barátnőjével és Harry nevű kutyájával. A versenyzőktől csak a golden retriever volt izgatottabb, hangos ugatással üdvözölte a kutyatársakat. Eszter már volt korábban is itt, teszik nekik ez a verseny szívesen látogattak ismét el Bodrogkeresztúrra. 

Baraksó Eszter Nyíregyházáról jött barátnőjével és Harry nevű kutyájával
Fotó: Bujdos Tibor

Hrenkó László a 65. évében van, ő senior korosztályt képviselte és szintén Nyíregyházáról érkezett. Gyerekkorától fut, profi tájfutóként többszörös magyar bajnoki címmel büszkélkedhet, így ez a táv igazából meg se kottyan neki és szintkülönbséghez is hozzá van szokva. 

Kálmánnak már bemelegítési technikáján is látszik a profizmus, tudja hogy egy ilyen kvázi sprintversenyen milyen fontos a megfelelő izomtónus. Természetesen be is járta a pályát, mely véleménye szerint 200 méter szintet tartalmazhat, fejből elsorolta milyen szakaszokból tevődik össze.

A közös zenés átmozgatás után kezdetét vette a verseny a nagyszámú közönség, családtag biztatása mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában