Sportprogram

2023.02.10. 18:00

Megtartják a „Fülöp a gólya” futóversenyt Bodrogkeresztúron

A Bodrogkeresztúr Jövőjéért Egyesület és a Magyar Futósport Egyesület közös szervezésében az idei esztendőben, február 25-én is megtartják a „Fülöp a gólya futóversenyt” a Bodrog-parti településen.

Serfőző László

Fotó: Serfőző László

Fülöp - a különc gólya - évek hosszú során hű maradt Bodrogkeresztúrhoz, a településen vészelt át tizenkét telet, majd néhány évvel ezelőtt - egy baleset okán - végleg elrepült a lelke. A Spanyolországban született madár – amit a lábán talált gyűrű bizonyít - kitömött teste azonban a településen maradt, egyfajta jelképévé vált a községnek. Tiszteletére már éltében, nevével fémjelzett futóversenyt szervezett a település, az idén immár a hetediket. A sportprogramnak számos kísérő rendezvénye alakult ki az évek során, volt gyermekek számára kiírt irodalmi pályázat, települések közötti borverseny, hosszan lehetne sorolni.

Az idén is öt kilométert kell lefutniuk a versenyzőknek, közülük az első háromszáz nevező emléklapot, csokit, és érmet kap. A futók reggel nyolc és tíz óra között regisztrálhatnak, vehetik át rajtszámaikat, ez alatt az idő alatt a Tokaji Egészségfejlesztési Iroda munkatársai szűrővizsgálatokat tartanak. A rajt az önkormányzati épület előtt lesz tíz órakor, a cél a Dereszla-domb kilátója, ahol a szervezők vendégül látják a sportolókat, illetve külön díjazzák a felnőtt, ifjúsági és senior kategóriák legeredményesebb versenyzőit. További információkat lehet kapni a 06-20/319-22-92, illetve a 06-30/360-78-77 telefonszámokon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában