Ülésezik a miskolci közgyűlés

2024.02.29. 15:29

Földes gimnázium: A város tudomásul veszi, ha az egyetem működteti tovább

A tankerület kérésére március 19-ig kell állást foglalnia miskolci önkormányzatnak. A Földes gimnázium átadása a tét.

Szaniszló Bálint

A Földes Ferenc Gimnázium épülete. Mi lesz az iskola sorsa?

Fotó: ÉM

Mint a boon.hu  elsőként számolt be róla kikéri a Földes Ferenc Gimnáziumot a tankerülettől a Miskolci Egyetem, így ez a középiskola egyetemi fenntartásba kerülne. A kezdeményezésről már szavazott a tantestület is, és a szülők is támogatták az ötletet.  

A miskolci közgyűlés is tárgyalt az ügyről és úgy foglalt állást, hogy tudomásul veszi, hogy a Miskolci Egyetem működteti tovább - még nem ismert időponttól kezdve - a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumot. Az iskolának helyet adó ingatlan az önkormányzat tulajdonában van, és semmiféle kár nem éri azzal a várost, ha változik az intézményfenntartó kiléte.

Felsőbb szinten is dönteni kell 

Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora portálunknak nyilatkozva azt mondta, hogy döntéselőkészítési folyamatban van a Földes gimnázium ügye. „A végső döntés minisztériumi szinten születik meg. Amennyiben a belügyminiszter úrtól támogatást kapunk erre, május 31-ig le kell bonyolítani az átadás-átvételhez szükséges előzetes minisztériumi tárgyalásokat. Aztán a nyári átállást követően 2024. szeptember 1-től a Földes Ferenc Gimnázium az egyetem fenntartásába kerülhet. A Földes tantestülete életében ez azt jelentené, hogy a rektor az iskola igazgatójának a munkáltatója lenne, az iskola dolgozóinak továbbra is a gimnázium igazgatója maradna a munkáltatója” – tudtuk meg a Miskolci Egyetem rektorától. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában