Kilencedik alkalommal

2024.02.01. 08:00

Bagolylest rendeznek újra a Miskolci Egyetemen

Rendezvényük célja, hogy felhívják a figyelmet az ember környezetében lépten-nyomon megfigyelhető természeti értékekre – állatokra, növényekre, gombákra – és ezek védelmére.

Erdei fülesbagoly

Fotó: MW

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja 9. alkalommal rendezi meg a Miskolci Bagolylest, amely a Miskolci Egyetem Főépületének üveg előcsarnokában és parkjában lesz február 17-én, szombaton 13:00 és 17:30 között.

Rendezvényük célja, hogy felhívják a figyelmet az ember környezetében lépten-nyomon megfigyelhető természeti értékekre – állatokra, növényekre, gombákra – és ezek védelmére. A tervezett programok közé tartozik többek között a madárgyűrűzés a parkban, az épületben pedig különböző előadásokkal készülnek. Minden, ami bagoly: érdekességek, téli madárvendégek a kertben, madárvédelmi eszközök bemutatója, Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság: barlangok állatvilága, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság: az év fája és emlőse. Pontgyűjtő játék: a változatos program átláthatóságát egy pontgyűjtő játék segíti, mely állomásokon keresztül vezeti a látogatót. A korábbi években megszokott tombolát idén felváltja egy új rendszer: a pontgyűjtő lapot távozáskor lehet ajándékra beváltani, így nem kell várakozni azoknak, akik nem terveznek a program végéig maradni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában