Siker

2024.02.22. 16:08

Vármegyénk pedagógusa kapta idén a Pénziránytű Tanári Díjat

A mesterséges intelligenciát már készségszinten használja sok pedagógus, köztük az aggteleki iskola tanára.

Országos megmérettetésen nyert vármegyénk pedagógusa

A Magyar Nemzeti Bank és a Bankszövetség által létrehozott Pénziránytű Alapítvány a korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdette Tanári Díj pályázatát, ahol teret adtak a modern pedagógiai módszerek és a pénzügyi nevelés iránt elkötelezett pedagógusoknak jó gyakorlatuk bemutatására. 

A ChatGPT megbolygatta az oktatás szereplőinek életét is. A Pénziránytű Alapítvány immár hatodik éve Tanári Díj kitüntető címmel és a vele járó jelentős támogatással jutalmazza a komplex szemléletformálást innovatív pedagógiai gyakorlattal ötvöző tanárokat. A díjazottak között a vármegyénkből Újhelyiné Kenéz Zsuzsanna, az Aggteleki Általános Iskola pedagógusa a Megtakarításból befektetés témában 5-6. osztályosoknak készített 2-szer 45 perces foglalkozástervéért Pénziránytű Tanári Díjat kapott. Sokrétű, játékos foglalkozásterv, melynek során a tanulók kooperatív munkában ismerik meg a megtakarításokhoz, befektetésekhez szükséges fogalmakat, illetve a fenntartható életmód alapelemeit – áll az értékelésben.

Egyre többen

Egyre több pedagógus számára fontos, hogy a mindennapi életben és a munkaerőpiacon is jól hasznosítható készségekkel és tudással vértezze fel tanítványait. Az alapítvány célja elsősorban az, hogy a pénzügyileg tudatos magatartás kialakításában nyújtson támogatást az iskoláknak, tanároknak, diákoknak, ugyanakkor arra ösztönzi a pedagógusokat, hogy ebben a munkában ne csak a szakmai ismeretek átadására koncentráljanak, hanem a fiatalok igényeinek megfelelő, digitális és edutainment (azaz szórakozva oktató) módszereket alkalmazzanak. Ezt a törekvést követve, a Pénziránytű Tanári Díj meghirdetésére ebben a tanévben a PÉNZ7 témaköreihez kapcsolódva, a digitális módszertani eszközök igényével került sor. A mintaprojekt és foglalkozásterv készítő pályázatra érkezett pályaművek a pénzügyi és vállalkozói témahét idei hitelezés, illetve a megtakarítás és befektetés témaköreihez kapcsolódhattak. 

 A Pénziránytű Tanári Díjak átadására ünnepélyes keretek között, március 5-én, a PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét nyitóeseményén kerül majd sor. A díjazott pedagógusokkal és jó gyakorlataikkal a Pénziránytű Alapítvány honlapján ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de akár a pénzügyi és vállalkozói témahéten és a tanév hátralévő részében is megvalósítható projekt- és foglalkozástervek elérhetőek lesznek a PÉNZ7 hivatalos oldalán is.

A pályázatról

Az idei Pénziránytű Tanári Díjat és a projektterv kategóriában elnyerhető fejenként 600 ezer forint támogatást két középiskolai és egy általános iskolai tanár érdemelte ki gondosan kidolgozott, magas színvonalú, a projektmódszert, a komplex szemléletformálást, a digitális kompetenciák fejlesztését és a kreatív alkotó folyamatokat ösztönző munkáikért. A díjazott projekttervek között is megjelent a mesterséges intelligencia támogatásával megvalósuló tudásátadás és kompetenciafejlesztés, melyben nagy hangsúly került a tanulói kreativitásra és innovációra. Foglalkozásterv kategóriában szintén három pedagógus kapta meg a kitüntető címet és az azzal járó egyénenkénti 250 ezer forintos támogatást. Emellett a Magyar Bankszövetség 100 ezer forintos különdíjjal jutalmazott egy pedagógust az általános iskola alsó tagozatán megvalósítható, a pénzügyi témakört a fiatal korosztályhoz illő mesei elemekkel, élményszerűen feldolgozó projekttervéért.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában