Új képzések

2024.01.29. 17:30

Űrmérnök szeretne lenni? A Miskolci Egyetem tárt karokkal várja

Eláruljuk, mivel bővül még a Miskolci Egyetem képzési palettája.

Boon.hu

Ez az izgalmasnak tűnő hivatás is tanulható már Miskolcon

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gorodenkoff

Újabb alap-, osztatlan és mesterképzésekkel bővül a Miskolci Egyetem oktatási kínálata. Az újdonságok január végéig jelennek meg a 2024. évi Általános Felsőoktatási Felvételi tájékoztató kiegészítésében, így a szeptemberben induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni a felvi.hu oldalon – olvasható az intézmény oldalán.

További új szakok is várhatók

Folyamatosan nézzük a munkaerő piac rezdüléseit, és igyekszünk úgy kialakítani a képzési portfóliónkat, hogy hallgatóink egyrészt el tudjanak helyezkedni a diplomájukkal, valamint az egyetemünkön megszerzett tudással elégedettek legyenek a munkaerő piac szereplői is

– mondta el prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. „Ezért is született meg a képzési paletta megújító projektünk. Vannak új szakjaink, amelyeket benyújtottunk vagy éppen mostanában tesszük akkreditációra abban a reményben, hogy sikerrel meg tudjuk ugrani ezeket az elvárásokat” – tette hozzá.

Már az idén meghirdetik

Az egyetem sikeresen akkreditált számos új képzést, amelyek közül többet először a 2024. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban hirdet meg.

„Olyan sikeres szakokat sikerült az elmúlt évben akkreditálni, amit már idén meg tudunk hirdetni. Február 15-ig lehet is rájuk jelentkezni” – emelte ki a rektor.

Ha szerencsénk lesz, 2024 szeptemberétől egy szélesebb porfólióval tudjuk indítani az évet. Ezek közé tartozik többek között a kortárs könnyűzenei szak, valamint most már nyitottunk a reál tantárgyak felé, tehát matematika, fizika, informatika szakkal is bővülünk. Eddig a tanárképzésben főként humán szakjaink voltak, az egy földrajz kivételével.

A Miskolci Egyetem főépülete
Fotó: Vajda János
  • A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon osztatlan tanári képzésben indul tehát a fizika tanár és matematika tanár szak, amelyek több szakpárosításban is elérhetőek. Alapképzésben először idén indul közösségszervezés nappali munkarendben.
  • A Gépészmérnöki és Informatikai Kar logisztikai mérnöki, gépészmérnöki, mérnökinformatikus képzéseit angol nyelven is elindítja az egyetem nappali munkarendben.
  • Kortárs könnyűzene alapképzését szeptembertől indítja a Bartók Béla Zeneművészeti Kar basszusgitár, billentyűs hangszerek, ének, gitár, harsona, szaxofon, trombita és ütőhangszerek szakirányokon.

Új irányok a mesterképzési palettán

  • Az Anyag- és Vegyészmérnöki Karon az űrmérnöki mesterképzés indul, amelynek az űrtechnológiához, űrkutatáshoz kapcsolódó, elsősorban mérnöki jellegű tervezési, fejlesztési, gyártási és üzemeltetési feladatokra készít fel.
  • Új képzés az Egészségtudományi Karon meghirdetett egészségügyi mérnök mesterképzés is.
  • A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar angol nyelvű nemzetközi tanulmányok és régészeti mesterképzést indít, valamint 2 és 3 féléves fizika tanár és matematika tanár mesterképzéseket is.
  • A Bartók Béla Zeneművészeti Kar két szakon is indít új mesterképzéseket: klasszikus hangszerművész trombita és fuvola szakirányon, valamint régi-zene hangszerművész blockflöte szakirányban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában