Fejlesztés

2024.01.28. 11:30

Látványos építkezés kezdődött a Miskolci Egyetem teniszpályáin (fotók)

Boda Péter üzemeltetési, sport és kollégiumi igazgató beszélt a beruházásról és a közelgő Európai Egyetemi Játékokról.

Répássy Olívia

Fotó: Bujdos Tibor

Egy régen tervezett munka kezdődött el. „Debrecennel közösen szervezzük a 2024-es Európai Egyetemi Játékokat idén nyárra. A tenisz Európa-bajnokság miskolci helyszínen lesz, amihez az infrastruktúrát most építjük meg. Az teniszcsarnokban négy kemény borítású teniszpálya lesz, továbbá két fallabdapályát is elrejtettünk benne, ezzel bővül a Miskolci Egyetem sportkínálata. Az építmény a verseny kiszolgálása után itt marad majd a miskolciak örömére. Az építkezés novemberben kezdődött, de az előkészítő munkálatok (az építési engedélyköteles tervek, kiviteli tervek elkészítése, közbeszerzési eljárások) már évek óta zajlanak. Az épületet júniusban adjuk át, hiszen tesztidőszakra is szükség van a július elején kezdődő nagy versenyig" – mondta el Boda Péter.

Minden megújul, ami hozzákapcsolódik

Mint azt az igazgató elmondta, 

a teniszcsarnok és a fallabdapálya megépítése valójában egy sportinfrastrukturális fejlesztés része. 

„Teljes megújuláson esik át ezek mellett az egyetemi klubház is, valamint építünk egy strandröplabda centrumot négy pályával, kiszolgáló létesítménnyel és világítással. Ez a beruházás is abból a céltámogatásból valósul meg, amelyet a Miskolci Egyetem az Európai Egyetemi Játékokhoz kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésekre kapott. Ennek a nagy felújítási programnak részeként valósult meg korábban az E/1-es kollégium épületének felújítása, és jelenleg is zajlik az E/5 és E/6-os kollégiumok teljes átalakítása, modernizálása. Hamarosan megkezdődik egyetemi étteremnek és a szórakozóhelyeknek helyet adó épület rekonstrukciója is."

A teljes szezonban használható lesz

A teniszcsarnok építésével kapcsolatban elmondta továbbá, hogy a Miskolci Egyetem Teniszcentruma eddig is népszerű helyszíne volt a miskolci teniszéletnek, de a fejlesztésnek köszönhetően az eddigi szabadtéri salakos pályákkal ellentétben, fedett, modern, keményborítású pályák lesznek, amik 12 hónapos szezont biztosítanak majd, a legmodernebb körülmények között tudják várni az egyetemi polgárokat és a miskolci teniszélet szereplőit. 

Az új létesítmény az eddigi gyakorlatnak megfelelően a népszerű idősávokban továbbra is a külsős vendégek rendelkezésére fog állni, és mellette napközben az egyetemi testnevelést fogja szolgálni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában