Szavazzon!

2024.01.01. 08:00

Legyen újra a miskolci Európa legszebb adventi villamosa!

Célegyenesbe fordult az internetes voksolás: január 2-át jelölték meg határidőnek a villamosverseny meghirdetői.

Boon.hu

Az adventi villamos a Tiszai pályaudvarnál Miskolcon

Fotó: Vajda János

A mostani ünnepi szezonra igazi meglepetéssel készült utasainak az MVK Zrt., hiszen egy kívül-belül megújult miskolci adventi villamost álmodtak és valósítottak meg. Ez a tizenkettedik alkalom, amikor ez az ünnepi szerelvény kigördül a remízből, így valami igazán különlegessel, újdonsággal akartak előrukkolni.  

Amint azt már szinte mindenki láthatta, aki akarta, a vadonatúj miskoci adventi villamos belsejében a korábbi búbos kemence helyett Miskolc egyik ikonikus nevezetessége jelenik meg, amely varázslatossá teszi az utazás hangulatát. Elköszöntek korábbi szerelvény lakói, a Szépség és a szörnyeteg mese szereplői, helyükbe a kis erdei állatok léptek: a házigazda idén Táltos, a rénszarvas, aki segítségül hívta barátait, Sündisznócskát, Uhu baglyot, a kedves kis mókusokat és a mindig csiripelő madarakat. "A meseerdőben siklik a szán és ropog a hó, felszállni rá most igen jó" – hangzik az erre az alkalomra illő vers sorocska.

Voksoljon, aki csak tud! 

Ami nagyon fontos, hogy hetedik alkalommal hirdette meg az MHD86 nevű cseh internetes portál azt a nemzetközi versenyt, amelyben Európa legszebb adventi villamosát keresik. Az elmúlt 6 évben a miskolci adventi villamos győzött a megmérettetésen, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. és Miskolc város lakóinak legnagyobb örömére. 

Az idei szavazáson 8 ország 28 villamosa versenyez az Európa legszebb adventi villamosa címért, egy-egy szavazattal támogassuk a miskolci adventi villamost, hogy most is győzhessen.

Így lehet szavazni! 

Szavazni 2024. január 2-ig a www.mhd86.cz portálon lehet.

 Az oldal alján be kell jelölni Miskolcot, ezután email címet szükséges megadni az érvényes szavazat leadásához. Továbbá mindenki eldöntheti még a szavazat leadása előtt, hogy feliratkozik-e az oldal hírlevelére (ano=igen, ne=nem). Végezetül a „Hlasujte” (Küldés) gombra kattintva tehetjük le a voksunkat! 

Fontos tudni, hogy a versenysorozat első éveiben a cseh portál folyamatosan mutatta a szavazatok aktuális állását, ezt azonban két esztendeje már nem teszik, csupán a végeredményt fogják közzétenni.  

A miskolci adventi villamos egyébként vízkeresztig, vagyis 2024. január 6-áig közlekedik. 

Így jár január 1-jén az adventi villamos  

Az adventi villamos ma vasárnapi menetrend szerint, de csak délutántól közlekedik. 

Tiszai pályaudvarról: 14:45, 16:15, 17:35, 18:57 

Felső-Majláth végállomásról: 15:30, 16:53, 18:15, 19:37

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában