Civilekkel a civilekért

2024.01.31. 19:50

Húszéves szülinapját ünnepli a miskolci Háromkő Egyesület (fotókkal)

Ők szervezik többek között az Esztenás Táncházat, működtetik a PontközPont nevet viselő közösségi teret, vagy épp a tetemvári I. világháborús temető feltárását, kutatását.

Boon.hu

Fotó: Ádám János

A miskolci Háromkő Ifjúsági Természetjáró és Kulturális Egyesület 2003 decemberében alakult. Létrehozását több éves ifjúsági munka és tapasztalatszerzés előzte meg, célja, hogy a térségben élőknek egy olyan nyitott civil szervezetet hozzanak létre. amely számos közösségi élményt kínál, értékes munkát végez, mondta el a születésnap kapcsán Jernei Péter, az egyesület elnöke.

Egyedülálló programok

Az elnevezésül választott bükki hegycsúcs neve kifejezi törekvéseiket: a gyermek- és ifjúsági társadalomnak, de a térségben élőknek egyáltalában nyílt és értékorientált programokat szervezzenek, ezek között a kultúrát, a hagyományőrzést, a természetjárást, a nomád táborozást, és különböző helyi identitást építő rendezvényeket, hangsúlyozta az elnök. „Hozzánk kötődik többek között az egyedülállónak mondható Esztenás Táncház szervezése, a PontközPont nevet viselő közösségi tér működtetése, a Majális Parknál lévő Bodnár Gábor Park és Tanösvény fenntartása, illetve a tetemvári I. világháborús temető feltárása és annak kutatása" – sorolta. Széleskörű tevékenységet végeznek a a határon túli kapcsolatok ápolásában, de a Miskolcra érkező ukrán menekültek sokrétű támogatása is fontos feladatuk volt. A teljes egészében önkéntes alapon működő szervezet pályázatokból, adományokból tudja megvalósítani céljait, tudtuk meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában