Anno

2024.01.09. 15:30

Persze, hogy sokat kell várni, ha nem mennek időben fogorvoshoz!

Miről írt 40 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1984. január 10-i számából arról értesülhettek az olvasók, hogy kevés a fogorvos.

Boon.hu

A Fogtechnikai Vállalat 6. számú miskolci laboratóriumában járt a megyei napilap riportere negyven éve. Annak próbált utánajárni, valóban sokat kell-e várni a fogpótlásokra.

Az illetékes szerint  pontosan meghatározott náluk a fogkészítés időtartama, ennek a határidőnek a betartása számukra elsőrendű parancs. S hogy mégis hosszadalmas a fogpótlás ideje, ennek többféle oka lehet. A megyében kevesebb a fogorvos a kelleténél. Az is előfordul, hogy a beteg nem jelenik meg időben a fogorvosnál, s ez a munkaszervezésben okoz gondot. Jó lenne olyan postai értesítési rendszert is kidolgozni, amiből a páciens tudja, mikor kell a fogorvosnál megjelennie, mennyibe fog kerülni a munka és mikorra készül el - javasolta a nyilatkozó.

Érdekességként, ízelítő az akkori fogászati árlistáról: fémlemezes fogkészítési eljárás a régi 355 forint helyett 205 forintba került attól az évtől.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában