Annó

2024.01.01. 12:30

A kedd a legnyugodtabb, a villamos a legbiztonságosabb

Miről írt a megyei napilap 60 éve? Az Észak-Magyarország 1964. január 3-i számában olvastuk: a halálos balesetek számát tekintve Magyarország a legbiztonságosabb a fejlett államok statisztikáit összevető elemzés szerint.

Boon.hu

Villamos találkozása személyautóval

Fotó: ÉM

Tizennyolc fejlett ipari ország adatainak feldolgozásával nemzetközi statisztika készült a halálos balesetek alakulásáról. Hazánk a listán éppen az utolsó helyet foglalta el: a vizsgált országok közül nálunk a legkevesebb a tragikus kimenetelű baleset – írta az Észak-Magyarország, hatvan éve, hozzátéve: ugyanakkor itt a legkevesebb a gépkocsi is, ezért a baleseti statisztikánk korántsem megnyugtató.

Néhány érdekes tény a vizsgálatból: évek óta a víkendre sietés idején, a szombati napokon a legtöbb a baleset, a következő legveszélyesebb nap a péntek, majd a hétfő. A legnyugodtabb nap hosszú ideig a vasárnap volt, majd átvette az előkelő helyet a kedd.

A legbiztonságosabb eszköz az utazáshoz a villamos. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában