Évbúcsúztató

2023.12.30. 16:48

Vicces paróka, ijesztő álarc és valami villogó: nincs hiány szilveszteri kellékekből

Egymást érik a szilveszteri kiegészítőket forgalmazó árusok Miskolc belvárosában. Van, aki dudát, álarcot, konfettit keres, de akadnak olyanok is akik valamilyen szerencsehozó tárggyal próbálják bebiztosítani, hogy jó legyen az új év.

Póczos Nikolett

Szilveszteri álarcokban

Fotó: Ádám János

Lufik, álarcok, dudák, trombiták és extrém színes hajfestékek, a kínálat hatalmas a miskolci, Búza téri aluljáró környéki árusoknál. De kereslet is van rá.

Krisztián és párja a kiegészítők között válogat, mert mint mondják, szűk baráti körben töltik majd a szilvesztert, de valamivel mégiscsak szeretnék feldobni a bulit. Patrik valami világító vagy feltűnő kiegészítőt kér az árustól. „A színes hajak, konfettik már nagyon snasszok, valami különlegeset keresek, melyhez akár még hozzá is öltöznék, akár jelmezbe is. Osztálytársakkal megyek buliba, és szeretnék kitűnni a tömegből, hátha könnyebb lesz csajozni”-  mondja mosolyogva.

Eszter határozott elképzeléssel közelít az árusokhoz. Ő egy fekete cilindert keres. „Nagyon szép, csillogó sminket fogok készíteni a ruhámhoz, de még kettő között vacillálok, és ahhoz szép lenne szerintem egy elegáns cilinder. Ismerősökkel, barátokkal fogok étteremben szilveszterezni. Nem jellemző, hogy kiegészítőket vásároljak ilyenkor, mert úgy gondolom, hogy a trombita vagy az anyósnyelv elég fiús dolgok”- teszi hozzá.

Kinga csak körülnéz a kínálat között, mert véleménye szerint ez csak pénzkidobás. „Egy estére szólnak ezek a dolgok, melyekkel zajt csapunk vagy szétszórjuk vagy magunkra vesszük és bolondozunk. Egy évben egyszer használjuk, jó esetben, kibírnak még egy évet. Én nem veszek ilyeneket, de minden évben valahogy hozzám kerülnek az este folyamán”- meséli.

A kínálat pedig bőséges

„Mi többek között az apróbb szerencsemalactól kezdve, a parókákon át, fejdíszeket, hajfestékeket, világítós nyakkendőt, különböző méretű dudákat, szerpentineket árulunk. A legnagyobb kereslet idén, most úgy tapasztalom, hogy a dudák és parókák iránt van”- mondta Joóné Pap Helga, egy szilveszteri partikellékeket forgalmazó árus. A forgalomról szólva elmondta, hogy minden évben csökkenni látszik. „Nagyon meggondolják az emberek, hogy mit vesznek, így egy-két dolog marad csak a kezükben távozáskor. De biztos, ami biztos, szerencsepénzt általában mindenki visz - mondja. Majd hozzáteszi, „annyira drága lett az élelmiszer, hogy arra költik inkább a pénzt az emberek és nem marad másra, szórakozásra meg végképp.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában